Luisterboeken #LikeMe

Likeme

De muzikale Ketnet-serie #LikeMe is razend populair. De avonturen van Caro en haar vrienden verschenen eerder al in boekvorm, maar Luisterpuntbibliotheek biedt nu ook luisterversies van de boeken aan. Zo kunnen ook kinderen met een lees-uitdaging – zoals een fysieke beperking of dyslexie – genieten van de verhalen. De cast van #LikeMe las de luisterboeken zelf in.

Luisterboeken (daisy's) ontlenen?

Op je tablet of smartphone met de Anderslezen-app

1) Schrijf je gratis in bij Luisterpunt op mijn.luisterpuntbibliotheek.be. Kies bij je inschrijving voor Daisy-online

2) Log in op Mijn Luisterpunt met de inloggegevens die je bij je inschrijving kreeg. Het wachtwoord is je geboortedatum (dd-mm-jjjj).

3) Ga naar het menu-item 'Nieuwe opzoeking' en kies een boek. Je kan 5 boeken op je boekenplank zetten.

4) Download de gratis Anderslezen-app in de App of Play Store.

5) Log in met dezelfde inloggegevens al bij Mijn Luisterpunt.

Lezen maar! Je boeken verschijnen automatisch in de app.

In de bibliotheek via een daisyspeler van de bib

1) Kies een daisy uit de catalogus via maldegem.bibliotheek.be. Raak je niet wegwijs in het aanbod? Vraag hulp bij een bibmedewerker.

2) Laat de bibmedewerkers aan de balie weten welke daisy('s) je hebt gekozen. Ze gaan voor je aan de slag en plaatsen dit luisterboek op een daisyspeler. Deze daisyspeler is ook te ontlenen in de bib.

3) Je krijgt de daisyspeler samen met de daisykit (inclusief oplader en oortelefoon) mee naar huis. Geniet van je luisterboek(en)!

TIP: Je kan een luisterboek ook gebruiken in combinatie met een leesboek.