Kunstendag voor kinderen

Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn zondag 21 november welkom in de Bibliotheek voor superleuke en creatieve activiteiten! Elk jaar op de derde zondag van november vieren we namelijk ‘Kunstendag voor Kinderen’.

Kunstendag voor kinderen

We dompelen je helemaal onder in de wondere wereld van Sjakie en de chocoladefabriek:

Voorleesmomenten: ontdek het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek!

Sportieve ontdekkingstocht in de Bibliotheek: Net zoals Sjakie de chocoladefabriek ontdekt, gaan wij de bibliotheek ontdekken. We doen onderweg tal van sportieve opdrachtjes.

Eetbaar schilderij maken: We maken een volledig eetbaar schilderij met ouwelpapier en heerlijke chocolade. Kies je ervoor om het schilderij nog even te bewaren en thuis uit te hangen of toch liever onmiddellijk opsmikkelen, aan jou de keuze!

Theater bouwen: We bouwen elk ons een eigen theater, compleet met alle belangrijkste figuren uit Sjakie en de chocoladefabriek. Zo kan je thuis de avonturen van Sjakie zelf naspelen!

Bij binnenkomst krijg een gouden ticket waarop je stempels kan verzamelen per activiteit. Dien je stempelkaart aan het einde van de voormiddag in en maak kans op een leuke prijs!

Praktisch
Om 10.00 uur gaan we van start. Vanaf dan kan je 2 uur lang deelnemen aan verschillende activiteiten:

• Voorleessessies uit het boek van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Deelnemen kan om 10.00 uur, 10.30 uur, 11.00 uur en 11.30 uur.
  • Sportieve ontdekkingstocht met vier verschillende opdrachtjes. Deelnemen kan om 10.00 uur, 10.30 uur, 11.00 uur en 11.30 uur.
  • Schaduwtheater maken. Deelnemen kan doorlopend.
  • Schilderen met chocolade. Deelnemen kan doorlopend.

Aan de inkom krijgt ieder kind een ticket. Ze kunnen hiervoor stempels verzamelen bij iedere activiteit. Op het einde van de voormiddag (12.00 uur) kan het  ticket ingediend worden en maak je kans op een toffe prijs. De winnaar maken we bekend per mail.

Het is gewenst dat ouders bij hun (jonge) kind(eren) blijven tijden de voormiddag. Er is geen begeleiding voorzien tussen de verschillende activiteiten. Enkel op de activiteit zelf zal een begeleider aanwezig zijn om de kinderen op weg te helpen.

• Kinderen vanaf 10 jaar en hun ouders dragen een mondmasker.
  • Aan de inkom zal het covid safe tickets gescand worden.
  • Is er veel volk bij een bepaalde activiteit? Wacht dan e ven en kies een activiteit waar op dat moment minder volk deelneemt.
  • We voorzien geen eten of drank. Wie wil kan zelf een drinkfles of tussendoortje voorzien.

Wie, wat, waar?
• Zondag 21 november 2021 van 10.00 tot 12.00 uur
• Bibliotheek Maldegem, Schouwburgplaats 3
• Voor kinderen van 4 tot 12 jaar
• Deelnemen is gratis
• Inschrijven via www.maldegem.be/webshop.

Deelname is gratis, schrijf je wel op voorhand in via www.maldegem.be/webshop.