Kinderen1

Leesjury

de Leesjury

De leesclub voor boekenwurmen.

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

Voorleeshalfuurtje

voorlees

Het leukste halfuurtje van de maand.

Voorlezen maakt kinderen slimmer! Het stimuleert een betere woordenschat, inlevingsvermogen en de fantasie. Daarom organiseert bib Maldegem elke eerste zaterdag van de maand een voorleeshalfuurtje voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Yoga@debib

yoga

Omdat onthaasten voor kinderen ook nodig is.

Dat kinderen regelmatig druk zijn, is helemaal niet gek. Ze krijgen immers heel wat impulsen te verwerken, moeten exploreren, leren, spelen, anderen ontmoeten ...

Om je kind te helpen om rust te vinden en spanning los te laten kun je in de bib terecht voor kinderyoga.

Mini-maakbib

mini-maakbibs

Voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar.

Zin om aan de slag te gaan met robots, te knutselen of puzzelen of misschien zelfs te leren werken met de machines van het Fablab?

Kom langs op een dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur. De mini-maakbib is gratis en je hoeft je vooraf niet in te schrijven.

Junior Techniekacademie

techniekacademie

Voor kinderen van het 3de en 4de leerjaar

Vind je het leuk om creatief te zijn?  Wil je graag experimentjes doen samen met vrienden en vriendinnen?  Ben je graag actief met echt gereedschap en materiaal? Dan is de Junior Techniekacademie van Maldegem echt iets voor jou! 

Info & inschrijvingen

Coderdojo

coderdojo

De programmeerclub voor kinderen en jongeren.

Wil je jezelf leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Ben je tussen 7 en 18 jaar? Dan is CoderDojo Maldegem helemaal iets voor jou.

 

DE SESSIES IN DECEMBER ZIJN GEANNULEERD WEGENS COVID-19.

Collectie

kinderfoto

0-14 jaar

Boeken, films, strips, tijdschriften, je vindt het allemaal in de bib. Onze speciale collectieonderdelen hebben we hier voor je opgesomd.

Boekstart

boekstart

Het boekenproject voor baby's en peuters.

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Boekenruilkastjes

borgonjon

Een buurtversterkend- en leesbevorderingsproject van de bib.

Een boekenruilkastje is een bibliotheekje dat gratis toegankelijk is en waar iedereen samen zorg voor draagt.