Kinderen

Leesjury

kjv

De leesclub voor boekenwurmen.

Ben je tussen 6 en 16 jaar en een fervent lezer? Dan is de KJV iets voor jou. Van oktober tot april lees en bespreek je met leeftijdsgenootjes 8 boeken. Aan het einde van het leesjaar stemt iedereen op zijn favoriete boek. 

Voorleeshalfuurtje

ramos

Het leukste halfuurtje van de maand.

Voorlezen maakt kinderen slimmer! Een betere woordenschat, inlevingsvermogen en het stimuleert de fantasie. Daarom organiseert bib Maldegem elke eerste zaterdag van de maand een voorleeshalfuurtje voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Yoga@debib

yoga

Omdat onthaasten voor kinderen ook nodig is.

Dat kinderen regelmatig druk zijn, is helemaal niet gek. Ze krijgen immers heel wat impulsen te verwerken, moeten exploreren, leren, spelen, anderen ontmoeten ...

Om je kind te helpen om rust te vinden en spanning los te laten kun je in de bib terecht voor yoga.

Junior techniekacademie

techniekacademie

Voor kinderen van het 3de en 4de leerjaar

Vind je het leuk om creatief te zijn?  Wil je graag experimentjes doen samen met vrienden en vriendinnen?  Ben je graag actief met echt gereedschap en materiaal? Dan is de Junior Techniekacademie van Maldegem echt iets voor jou! Inschrijven kan vanaf 5 december.

Info & inschrijvingen

Coderdojo

coderdojo

De programmeerclub voor kinderen en jongeren.

Wil je jezelf leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo Maldegem helemaal iets voor jou.

Collectie

kinderfoto

0-14 jaar

Boeken, films, strips, tijdschriften, je vindt het allemaal in de bib. Onze speciale collectieonderdelen hebben we hier voor je opgesomd.

Boekstart

boekstart

Het boekenproject voor baby's en peuters.

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Boekenruilkastjes

borgonjon

Een buurtversterkend- en leesbevorderingsproject van de bib.

Een boekenruilkastje is een bibliotheekje dat gratis toegankelijk is en waar iedereen samen zorg voor draagt.