Jongeren

Leesjury

De Leesjury Maldegem

De leesclub voor boekenwurmen.

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

Coderdojo

coderdojo

De programmeerclub voor kinderen en jongeren.

Wil je jezelf leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Ben je tussen 7 en 18 jaar? Dan is CoderDojo Maldegem helemaal iets voor jou!

Elke derde zaterdag komen de ninja's samen om te leren en aan hun projecten te werken.

Tiener techniekacademie

techniekacademie

Voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar.

In de Tiener Techniekacademie werken we creatief en actief met gereedschap en materiaal. We experimenteren samen met vrienden!

De sessies gaan door in de ateliers van de Courtmansschool op woensdagnamiddag in de loop van het najaar.

Info & inschrijvingen

Leestips

Leestips

Voor jongeren van 14 tot 18 jaar.

Heb je geen inspiratie in het zoeken naar een boek? Geen nood, deze websites doen het denkwerk voor jou.

Of neem een kijkje naar onze leeslijsten voor de eerste, tweede en derde graad van het secundair.

Booktok

Booktok

TikTok made us buy it!

De hashtag, die ook in België en Nederland aan populariteit wint onder de naam #BoekTok, is al bijna 20 miljard (!) keer bekeken. Van adembenemende fantasy boeken tot nagelbijtende thrillers.

Ook in de adolescenten afdeling van de bib bieden we zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken aan die op TikTok aanbevolen worden.

E-readers

e-reader

Digitaal lezen met de e-readers van de bib.

E-readers zijn niet meer weg te denken uit het boekenlandschap. Heel wat lezers nemen een e-reader mee op reis, lezen met een e-reader in bed of op de trein. Om je te laten kennismaken met digitaal lezen kan je via de bib e-readers ontlenen.

Silent places

blokpunt

Studie- en werkplekken in de bib

Een luidruchtig feestje bij de buren, een broertje of zusje die aan je mouw trekt om "Mee te spelen", te veel aan thuiswerk gedaan,... allemaal geldige redenen om één van de werkplekken van de bibliotheek op te zoeken. 

Silent places

GoPress

Gopress

Archief en Kiosk

De actualiteit opvolgen? Research doen voor een taak of een lesvoorbereiding? Duik in de online krantenkiosk en het bijhorende krantenarchief!