Word fablabgebruiker

FabLab Maldegem wil een platform en leeromgeving aanbieden aan alle jongeren, creatievelingen, scholen,inwoners van Maldegem en omgeving.

We kiezen bewust voor een zeer toegankelijk fablab met informele begeleiding, maar met respect voor de veiligheids- en gezondheidsnormen voor de klanten van de bib en voor het bibpersoneel.

Toegang

Om toegang te krijgen tot het fablab moet je een kennismakingsmoment of intakeprocedure doorlopen. Tijdens het kennismakingsgesprek peilen we naar je voorkennis en treffen we de nodige technische voorbereidingen (gebruikers worden aangeraden om zoveel mogelijk zelf voor te bereiden):

• technische aspecten: benodigde computerprogramma's, accounts, overlopen types printbare bestanden.
  • community: overlopen implicaties FabLabcharter.
  • kennis en vaardigheden: indien blijkt dat je geen of weinig basiskennis/ vaardigheden hebt, dan moet je eerst één van de opleidingsmomenten van de bibliotheek doorlopen. Dit betekent dat je het fablab voorlopig niet kan gebruiken.

Daarna kan je het fablab gebruiken als vrije gebruiker of als abonneehouder.

Boek je intakegesprek via bibliotheek@maldegem.be

Waar en wanneer

Het FabLab bevindt zich op het gelijkvloers van de Maldegemse bibliotheek, naast de DVD-afdeling. Aanmelden voor gebruik is verplicht.

De openingsuren van het FabLab lopen gelijk met de openingsuren van de bibliotheek. Ook de sluitings- en feestdagen van het FabLab zijn dezelfde als die van de bibliotheek.

Het gebruik

Eens je de kennismaking (of eventueel de bijhorende opleiding) doorlopen hebt, dan heb je het bibpersoneel niet meer nodig om het FabLab te gebruiken. Aanmelden aan de balie van de bibliotheek is voldoende. Wil je vlot geholpen worden, dan stuur je best op voorhand een mail met vermelding van het toestel en de materialen die je wenst te gebruiken.

Het is voor gewone gebruikers niet toegestaan om eigen materialen mee te brengen. Materialen dienen aangekocht te worden aan de balie van de bibliotheek.