Livre
Néerlandais

Kriepie en het oog van de storm

Walter Baele (auteur), Claudia Verhelst (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De heksenkinderen Tika en Kobe gaan de strijd aan met het oog van de orkaan. AVI-M6. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Heksen
Niveau de lecture
AVI 5, AVI M6
Titre
Kriepie en het oog van de storm
Auteur
Walter Baele
Dessinateur
Claudia Verhelst
Langue
Néerlandais
Édition
Herz. dr.
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2009
96 p. : ill.
ISBN
9789059325562

Commentaires

Walter Baele is bij de kinderen beter bekend als meneer Van Leemhuyzen uit 'Samson en Gert'. Met Kriepie en het oog van de storm heeft hij alweer het derde deel in de serie rond papa 'Kriepie' afgeleverd.
In het dorp van papa Kriepie leven mensen, sprekende dieren en kabouters zonder probleem naast elkaar. Terwijl kabouter Pinkie alle moeite van de wereld heeft om zich de bijen van het lijf te houden, zit papa Kriepie samen met agent Knuppelpoot, een everzwijn, op een terrasje. Ondertussen beweegt Kriepies dochter Tika zich op verboden terrein. In de kast van mama vindt ze liefdespijltjes. Mama Kriepie en haar pientere zoon Kobe zijn ondertussen naar de stad gevlogen omdat Kobe dolgraag zou deelnemen aan de quiz, 'De Knapste Kop ter Wereld'.
De achterflap vermeldt dat Kriepie en het oog van de storm over luchtvervuiling en ecologie gaat. Die onderwerpen worden haast ongemerkt in het verhaal geïntroduceerd. In het derde hoofdstuk worden moeder en zoon Kriepie bij h…Lire la suite
De heksenfamilie Kriepie woont in een sprookjesbos, samen met allerlei andere dieren en schepsels. Tika en Kobe Kriepie zijn de kinderen van papa en mama Kriepie. Als een orkaan het sprookjesbos teistert, vliegen de twee naar het oog van de storm om de oorzaak te achterhalen. De wind hoest door de vervuilde lucht uit de stad, waar alle bezemstelen vliegen op stinkende, goedkope zwamolie, in plaats van op milieuvriendelijk paardenbloemstof, zoals ze in het sprookjesbos doen. De slimme Kobe weet een oplossing. Er wordt gerefereerd naar andere sprookjes als 'Doornroosje' en 'Pinokkio'. Niet alle verhaallijnen zijn even relevant, bijvoorbeeld het eerste hoofdstuk over Kabouter Pinkie die een spraakgebrek heeft. Hier en daar doet het taalgebruik ouderwets aan en de grappen zijn aan de flauwe kant. Fantasieverhaal met een link naar milieuvervuiling, opgedeeld in twaalf hoofdstukken en versierd met kleurrijke illustraties in gemengde techniek. Derde boek uit de reeks*, onafhankelijk te lezen…Lire la suite