Livre
Néerlandais

Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur)

Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller

Dans la série:
Liese Meerhout, kersverse commissaris bij de moordbrigade, onderzoekt het verband tussen twee moorden in het Zoniënwoud. Beide slachtoffers droegen een mysterieus halssieraad. De macho's van de moordbrigade maken het haar echter niet gemakkelijk: ze gunnen nieuwelingen weinig, en nog minder als het een vrouw is.
Titre
Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2016
305 p.
ISBN
9789022332856 (paperback)

Commentaires

Toni Coppers werkt bij de VRT en debuteerde in 1995 met De Beha Van Madonna, Brieven Van Een Reiziger, een verzameling literaire reisbrieven. In 2008 verscheen zijn eerste echte thriller, Niets Is Ooit. Het was tevens het eerste deel in de serie rond de Brusselse inspecteur Liese Meerhout, waarvan Iris Was Haar Naam het vierde deel is.
Meerhout heeft de afdeling Kunstcriminaliteit verlaten en is kortgeleden begonnen als commissaris bij de Crim, de moordafdeling. Als vrouwelijke nieuwkomer heeft ze het soms zwaar te verduren in de machocultuur van de Crim. Wanneer ze een ingewikkelde zaak voorgeschoteld krijgt, moet ze alle zeilen bijzetten om niet van het onderzoek gehaald te worden.
In het Zoniënwoud nabij Brussel wordt het lijk gevonden van een NAVO-kolonel. Het slachtoffer werd doodgeschoten en droeg om zijn nek een opvallend sieraad. Samen met de trouwe Sura Droste, de gedreven maar horkerige Niels Hoogvliet en de jonge, onervaren Christophe Dayez, d…Lire la suite
In het Zoniënwoud bij Brussel wordt het lijk van een NAVO-kolonel ontdekt. Liese Meerhout, een jonge commissaris, wordt met het onderzoek belast. Een zorgvuldig opgebouwde, niet ingewikkelde intrige met alwetende verteller en een kalme verhaalvoortgang naar een licht onverwachte ontknoping. Boetedoening is een motief. De spanning loopt niet hoog op, maar is zeker aanwezig. Het taalgebruik is eenvoudig en vlot met geestige formuleringen. De personages worden adequaat ontwikkeld, met het meeste reliëf voor de protagonist en haar problemen met collega's en geliefde. De gecompliceerde verhoudingen binnen de diverse politiekorpsen in het district Brussel spelen een rol. Vierde roman met dezelfde hoofdpersoon.

Suggestions