Livre
Néerlandais

Schorpioenen

Stéphanie Ledu (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In korte hoofdstukken wordt verteld over het leven van de schorpioen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Schorpioenen
Titre
Schorpioenen
Auteur
Stéphanie Ledu
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le scorpion
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789054835981

Commentaires

'Poot voor poot' vormt de overkoepelende titel van een reeks informatieve dierenboeken voor kinderen, die uitblinkt door krachtige vertellingen, leuke weetjes en adembenemende foto's. De informatie over de verschillende dieren(groepen) wordt telkens erg speels en verhalend weergegeven, met een heel duidelijke opbouw in de beschrijving van de levensloop van het dier: paargedrag, draagtijd, van jong tot volwassen dier... Dat alles gebeurt zonder dat er een opsomming van feiten te vinden is. Deze verhalende aanpak heeft een sterk Wapiti-gehalte, en zal kleine dierenvrienden zeker en vast weten te boeien. De keerzijde van de medaille is echter dat de reeks hierdoor een stuk moet inboeten aan structuur en overzichtelijkheid (zeker wanneer je specifieke informatie wil opzoeken): er zijn geen titels, ondertitels of een inhoudstafel te vinden. Achteraan vind je telkens wel een register met enkele trefwoorden, wat het opzoeken dan toch iets vergemakkelijkt.


De boekjes vallen meteen …Lire la suite
Dit boek komt uit de, nu 12-delige, dierenserie voor kinderen 'Poot voor poot'. Het boek beschrijft in 12 hoofdstukjes van ieder een dubbele pagina waar schorpioenen leven, hun beruchte wapen, hun zintuigen, wat en hoe ze eten, de voortplanting, de ontwikkeling en zorg voor de kleintjes, en andere spin- en schorpioenachtigen. De titels van de hoofdstukken zijn op kinderen gericht en ook de tekst is goed leesbaar. Alle hoofdstukken hebben ieder een eigen achtergrondkleur en bevatten mooie kleurenfoto’s met verklarende tekst. Het boek is aantrekkelijk opgezet en erg informatief. Op de omslag staat een indrukwekkende foto van een schorpioen. Er is geen inhoudsopgave, maar wel een summier register aanwezig. Vanaf ca. 10 jaar.

Schorpioenen

Informatief boekje waarin je zeer veel te weten komt over schorpioenen: hun leefomgeving, levenswijze, wat ze doen en eten, hoe ze zich voortplanten en hoe ze zich beschermen. De talrijke foto's maken het boekje aantrekkelijk. Uit de korte stukjes tekst als bijschrift steek je heel wat op. De meer omvangrijke hoofdstukjes over de diverse deelonderwerpen vertellen vaak een klein verhaal - over de jacht, het opeten van de prooi, de geboorte van de nakomelingen - en dat maakt ze aangenaam om lezen. Kinderen vinden in dit boekje zeker de informatie die ze zoeken en ook de toevallige lezer zal snel geboeid raken door de realisitische en mooie foto's.

À propos de Stéphanie Ledu

Stéphanie Ledu, née à Clermont-Ferrand en 1966 est une autrice française de littérature d'enfance et de jeunesse. Avec sa collection « Mes p’tits docs » elle est la deuxième personne la plus empruntée dans les bibliothèques en France.

Biographie

Stéphanie Ledu, naît en 1966 à Clermont-Ferrand. Elle est tout d'abord libraire pendant douze ans, de 2003 jusqu'en 2015, à Aix-en-Provence dans le secteur jeunesse. Elle intègre ensuite les Éditions Milan ainsi que la presse avec le magazine Wapiti ou Toutàlire. Elle travaille également pour l'encyclopédie Larousse Jeunesse.

Ayant fréquenté dans son enfance le bibliobus de sa ville natale, elle se découvre une passion pour les livres :

« Avec l’illustrateur Stéphane Frattini, elle s’attache à "raconter le documentaire comme une histoire" pour les tout-petits et les parents à travers 80 "P’tits docs", complétés par …En lire plus sur Wikipedia