De relatie van een Ierse jongen met zijn klasgenote loopt anders dan zij had gehoopt omdat hij niet 100% voor haar kiest.
Titre
Normal people
Auteur
Sally Rooney 1991-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Faber & Faber, 2018
265 p.
ISBN
9780571347292 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Als Connell in januari 2011 zijn moeder ophaalt, die werkster is in een landhuis in het Ierse stadje Carricklea, treft hij in de keuken zijn klasgenote Marianne en hoewel ze op school geen contact hebben, raken ze nu aan de praat, worden verliefd en krijgen een relatie, al komen ze uit andere werelden. Connell is enig kind van een alleenstaande moeder die hem kreeg op haar 17e en nu werkster is in het huis van de ouders van Marianne, die advocaten zijn. Marianne is een loner die op school geen vrienden heeft. Ze zijn dol op elkaar, maar omdat Connell zich nooit helemaal uitspreekt over zijn gevoelens, niet 100% voor Marianne kiest, gaat het steeds aan en uit. Na vijf jaar laat ze hem vrij om naar New York te gaan. De verhalen van de Ierse auteur (1991), afgestudeerd aan Trinity College Dublin, werden genomineerd voor de Sunday Times EFG Short Story Award. Ze debuteerde in 2016 met de goedbesproken roman ‘Conversations with Friends’*. Deze tweede beschrijft mooi, maar wel iets te uitge…Lire la suite

À propos de Sally Rooney

Sally Rooney (née le 20 février 1991 à Castlebar dans le comté de Mayo) est une romancière irlandaise. Elle est connue pour le roman, Normal People (2018).

Biographie

Sally Rooney naît et grandit à Castlebar (Comté de Mayo, nord-ouest de la République d'Irlande) en 1991. Son père travaille pour Telecom Éireann, et sa mère tient un centre d'art. Rooney a un grand frère et une petite sœur.

Elle étudie l'anglais au Trinity College à Dublin, où elle est élue comme scholar. Bien qu'ayant choisi les sciences politiques pour son master, elle obtient finalement un master en littérature anglaise et américaine.

Rooney est la porte-parole aux European Universities Debating Championships (en) (championna…En lire plus sur Wikipedia