Beautiful world, where are you

Sally Rooney (auteur)

Beautiful world, where are you

Genre:
Vier millennials: een jonge succesvolle schrijfster, haar vriend die magazijnmedewerker is, haar jeugdvriendin Eileen en hun beider jeugdvriend politiek adviseur Simon zitten zo vast in een krampachtige relatie met zichzelf en de wereld dat het bijna onmogelijk is om spontaan lief te hebben of te leven.
Extra subject
TikTok, BookTok
Titre
Beautiful world, where are you
Auteur
Sally Rooney 1991-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Faber, 2021
337 p.
ISBN
9780571365432 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Roman over vier millennials. De jonge schrijfster Alice Kelleher is duidelijk alter ego van Rooney zelf. Ze is binnen een paar jaar zeer succesvol en rijk geworden met haar romans. Maar niet gelukkig. Er volgde een breakdown en een kort verblijf in een psychiatrische inrichting. Nu leeft ze teruggetrokken in een oude pastorie in het Ierse Mayo. Via Tinder ontmoet ze de jonge magazijnmedewerker Felix met wie ze een vage relatie begint. Derde hoofdpersoon is Alice’s jeugdvriendin Eileen, werkzaam bij een literair tijdschrift in Dublin. Zij heeft een ingewikkelde relatie met jeugdvriend Simon die politiek adviseur is. Nauwgezet worden hun levens en relaties beschreven, o.a. een boekpromotiereis naar Rome van Alice met Felix, een weekend van het viertal in de pastorie en lange mails van de twee vriendinnen aan elkaar over hun leven, relaties en de wereld van nu. Goed geschreven, indringend en raak portret van vier millennials die zo vastzitten in een krampachtige relatie met zichzelf en d…Lire la suite

À propos de Sally Rooney

Sally Rooney (née le 20 février 1991 à Castlebar dans le comté de Mayo) est une romancière irlandaise. Elle est connue pour le roman, Normal People (2018).

Biographie

Sally Rooney naît et grandit à Castlebar (Comté de Mayo, nord-ouest de la République d'Irlande) en 1991. Son père travaille pour Telecom Éireann, et sa mère tient un centre d'art. Rooney a un grand frère et une petite sœur.

Elle étudie l'anglais au Trinity College à Dublin, où elle est élue comme scholar. Bien qu'ayant choisi les sciences politiques pour son master, elle obtient finalement un master en littérature anglaise et américaine.

Rooney est la porte-parole aux European Universities Debating Championships (en) (championna…En lire plus sur Wikipedia