Livre
Néerlandais

Milo ziet de wereld in zwart-wit

Rowena Blyth (auteur)

Milo ziet de wereld in zwart-wit

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Milo de kat gaat op stap. Hij gaat naar het bos, vaart op zijn bootje, eet zoete sinaasappels en ziet de maan. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met illustraties in zwart-wit met veel geometrische patronen. Vanaf ca. 3 maanden.
Titre
Milo ziet de wereld in zwart-wit
Auteur
Rowena Blyth
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Milo's black and white world
Éditeur
Antwerpen: Oogappel, 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789002262876 (hardback)

Commentaires

Vierkant, hardkartonnen babyboekje met twee afgeronde hoekjes, uitgevoerd in zwart-wit. Dit houdt al de aandacht vast van heel jonge baby’s, omdat zij goed kunnen focussen op contrasten. Ook de geometrische patronen in de afbeeldingen helpen daarbij. Daarnaast vertelt het boekje een klein verhaaltje over hoe kat Milo op stap gaat. Hij komt door het bos (bomen van driehoekjes), loopt door de regen (patroon van druppels), ziet een trein (geometrisch landschap) enz. Op elke pagina een of twee regels eenvoudige tekst: 'Milo houdt van sinaasappels. Die zijn lekker zoet.' en ertegenover 'Milo houdt ook van wandelen. Wandelen doet je goed. 'Zo wordt er ook taal aangereikt; bovendien biedt dat de volwassene houvast bij het samen bezig zijn met het boekje. En het maakt het ook nog leuk voor wat oudere baby’s. De illustraties beginnen en eindigen op de binnenzijden van het omslag. Geslaagde uitgave voor baby’s vanaf ca. 3 maanden.

Milo ziet de wereld in zwart-wit

Dit boekje in zwart-witpatronen zou al geschikt zijn voor pasgeborenn baby's. Het blijkt dat baby’s aanvankelijk geen kleuren kunnen waarnemen. Patronen in zwart-wit kunnen ze al wel onderscheiden. In dit verhaal bekijkt de poes Milo haar wereld ook in zwart-wit: het bos, de bloemen, een vogel en zo meer. Poes reist ook verder met de trein en ziet een tafel met kaas en een broodje en hij houdt van sinaasappels ... Bij de opsomming zal het de lezer opvallen dat er geen eenheid in zit. Bovendien zijn de plaatjes druk en overvol getekend, sommige figuren zijn moeilijk te onderscheiden. Hierdoor gaat het effect van zwart-witcontrast deels verloren omdat het visueel belangrijk is dat de prent sober gehouden wordt tegen een egale achtergrond. Soms is het voorwerp niet goed herkenbaar zoals de doorsnede van een sinaasappel. De summiere tekst geeft aan wat er te zien is en is net gepast. Het thema, de reis van Milo, zal eerder door peuters begrepen worden. Illustraties in zwart-witcontrast…Lire la suite