Livre
Néerlandais

Nederlands voor Polen : beginnerscursus tot niveau A1

Nederlands voor Polen : beginnerscursus tot niveau A1

Genre:
NT2
Nederlands voor Polen is een NT2-methode voor gealfabetiseerde anderstaligen die nog geen voorkennis van het Nederlands hebben. Het leidt op tot en met niveau A1.

Aan de hand van liedjes wordt de luistervaardigheid getraind. Ook zijn er diverse andere luisteroefeningen. Alle liedjes en geluidsbestanden kunnen gratis worden gedownload.

Deze cursus bevat geen lastige grammatica
Titre
Nederlands voor Polen : beginnerscursus tot niveau A1
Auteur
Ria van der Knaap
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Niderlandzki dla Polaków
Titre parallèle
Nederlands voor Polen
Éditeur
Leersum: VanDorp Educatief, 2013
208 p. : ill.
Note
Taalcursus Nederlands, raadpleging in het Pools Te bereiken niveau A1 Downloaden van audiomateriaal gratis via www.vandorp.net/audio Taalcursus is gebaseerd op 'ABC, doe je mee?' van dezelfde auteur
ISBN
9789461850560 (paperback)

Commentaires

Gebaseerd op ‘ABC-doe je mee?’ (2008)* van dezelfde auteur. Het is bestemd voor langzaamlerende, gealfabetiseerde anderstaligen en het leidt op tot niveau A1. In elk hoofdstuk staat een lied centraal. Deze liedjes zijn vanaf de website te downloaden, evenals de luisterteksten en uitspraakoefeningen. Rond elk thema zijn verwerkingsoefeningen gemaakt. Speciale aandacht is er voor de vervoeging van frequent voorkomende werkwoorden in de tegenwoordige tijd. Vanaf hoofdstuk 12 ook de voltooide tijd. Grammaticale uitleg ontbreekt, bewust. Er zijn wel wat kanttekeningen te maken. Alleen de instructies en het voorwoord zijn vertaald in het Pools. Een woordenlijst ontbreekt bij de oefeningen, maar staat wel achter in het boek. Dat is voor zelfstudie niet zo handig. De tekeningen bij de liedjes hebben geen onderschrift, waardoor de cursist moet raden welke tekening bij welk woord hoort. Verscheen ook voor andere nationaliteiten: Turken, Marokkanen, Russen, Syriërs en Roemenen**.