Livre
Néerlandais

Seizoenen

Nathalie Choux (dessinateur)
Wat groeit er in de lente? Waar zwemmen we in de zomer en waarmee glijden we 's winters door de sneeuw? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Extra subject
prentenboeken, Boekbaby's
Titre
Seizoenen
Dessinateur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon imagier des saisons
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789044833713 (hardback)

Commentaires

Stevig uitgevoerd dikkartonnen boekje met twee afgeronde hoekjes en schuifelementen. Aan bod komen de vier seizoenen: per spread één. Links staan steeds vier relevante, met lidwoord benoemde zaken. Bijvoorbeeld voor de lente een aardbei, bij, nest met eitjes en lieveheersbeestje. De duidelijke, gestileerde afbeeldingen zijn geplaatst tegen een lege, witte achtergrond. Rechts wordt telkens een vraag gesteld: ‘Wat groeit er in de lente?’. Bij gebruik van het schuifelement komen er bloemen tevoorschijn (deze staan dus niet als suggestie bij de vier afbeeldingen op de linkerpagina). De laatste twee pagina’s tonen nog eens alle afbeeldingen, nu onbenoemd, met de vraag wat je in de winter ziet (en wat niet). Zelf kun je dat aan de hand van de plaatjes ook over de andere seizoenen vragen. De afbeeldingen en tekst beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag, dat aan de voorkant ook een schuifelement bevat. Deel uit de uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'* voor dreumesen. Vanaf ca…Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia