Livre
Néerlandais

Kerstmis

Nathalie Choux (dessinateur)
Wat maken we van de sneeuw in de tuin? En wat voor boom versieren we en wie brengt de cadeautjes? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Kerstmis
Dessinateur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon imagier de Noël
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789044833683 (hardback)

Commentaires

Wat versieren we? En wat maken we in de tuin en wie brengt de cadeautjes? Door een schuifje te bewegen, kunnen dreumesen het antwoord vinden (of hun voorlezer als dit nog te lastig is). Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Door het schuifje te bewegen veranderen de kerstballen in de kerstboom van kleur, komen kinderen achter de sneeuwpop tevoorschijn en verschijnt de Kerstman op zijn arreslee in de lucht. Op de linkerpagina staan nog eens drie voorwerpen waarmee je de kerstboom kunt versieren, of die bij de Kerstman horen, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. De naam staat erbij gedrukt in dunne, schreefloze letters, met lidwoord. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen vo…Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia