Livre
Néerlandais

Jarig zijn

Nathalie Choux (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Wie komen er op je verjaardagsfeestje? Wat doe je dan allemaal voor leuke dingen, wat wordt mooi opgeblazen en wat strooi je in het rond? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Jarig zijn
Titre
Jarig zijn
Auteur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'imagier de mon anniversaire
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789044836059 (hardback)

Commentaires

Stevig, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uitgevoerd in dubbeldik, matglanzend karton. Degelijk uitgevoerd en ideaal voor de eerste kennismaking met boekjes. Op een viertal spreads komen de belangrijkste begrippen aan bod die met een verjaardag te maken hebben. Steeds worden aan de linkerkant drie begrippen met lidwoord benoemd en van een kleine, duidelijke tekening voorzien, bv. de uitnodiging, de schmink en de verkleedspullen. Aan de rechterkant wordt paginagroot een ander element van een verjaardag op meer interactieve manier verduidelijkt met een schuifelement, bv. het rondstrooien van confetti of het uitblazen van de twee kaarsjes op de taart, waarbij opnieuw het begrip inclusief lidwoord wordt benoemd. Aan het eind worden alle voorwerpen nogmaals tekstloos herhaald. Dit deeltje uit de inmiddels uitgebreide serie ‘Mijn schuifboekje’* leent zich goed voor een eerste kennismaking met het begrip verjaardag en het uitbreiden van de woordenschat van dreumesen en peuters. …Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia