Livre
Néerlandais

Het bos

Nathalie Choux (dessinateur)
Welk dier zit achter de grote struik? En wat groeit er onder de bladeren? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties over dieren en planten in het bos. Met schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Bossen
Titre
Het bos
Dessinateur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon imagier de la forêt
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789044836066 (hardback)

Commentaires

Welk dier zit er achter de grote struik? En wie loopt er achter het wilde zwijn, en wat groeit er onder de bladeren? Door het schuifje te verplaatsen of aan de draaischijf te draaien, kunnen kinderen het antwoord vinden. Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Op de linkerpagina staan vier dieren of voorwerpen uit het bos, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. De naam staat erbij, met lidwoord, in sierlijke, duidelijke letters. Naast bekende dieren als hert, eekhoorn en egel zijn ook de beer en de wolf afgebeeld, en voorwerpen als de kastanje, de braam en de paddenstoelen. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar uitnodigende bladspiegel. De beweegbare delen voegen een grappige verrassing toe: zo duiken de paddenstoelen op uit…Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia