Livre
Néerlandais

De zee

Nathalie Choux (dessinateur)
Wat bouwt dit meisje op het strand? En wat spoelt er over de buik van het jongetje? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titre
De zee
Dessinateur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon imagier de la mer
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2016
[12] p. : ill.
ISBN
9789044827699 (hardback)

Commentaires

Zomers, vierkant prentenboekje van stevig karton met twee afgeronde hoeken. Een schuifelement per dubbele pagina zorgt voor verrassing. Links zijn steeds drie aan zee en strand gerelateerde zaken te zien, benoemd met lidwoord, zoals een schepje, emmer en hark; rechts wordt een relevante vraag gesteld waarbij het hanteren van het schuifelement de oplossing brengt (‘Wat bouwt dit meisje? Een zandkasteel'). Op de laatste dubbele pagina zijn alle zaken nog eens afgebeeld. Ze kunnen worden benoemd of bijvoorbeeld terug gezocht in het boekje. De duidelijke, losse illustraties zijn uitgevoerd in frisse kleuren. Fijn om samen mee bezig te zijn, de schuifelementen zijn goed afgestemd op ‘dreumesgeweld’. Verschenen in een uitgebreidere reeks ‘Mijn schuifboekje’*. De afbeeldingen beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag, dat ook een schuifelement bevat. Vanaf ca. 1,5 jaar.

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia