Livre
Néerlandais

De nacht

Nathalie Choux (auteur)
Welk dier is ’s nachts wakker? En wat kunnen we 's nachts zien in de lucht en wat doen we voor het slapengaan dicht? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Extra subject
prentenboeken, nacht
Titre
De nacht
Auteur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon imagier de la nuit
Éditeur
Hasselt: Clavis, © 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789044833706 (hardback)

Commentaires

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken met de nacht als thema. In vier spreads komen maan en sterren, nachtdieren, lichtbronnen en slapengaan aan de orde. De laatste spread toont losse afbeeldingen uit het boekje met de vraagt wat er licht geeft en wat niet. Ook op de eerste vier spreads wordt de lezer uitgedaagd mee te denken en te doen. Op iedere rechterpagina staat tegen een paginavullende afbeelding een vraag in dikke zwarte schrijfletters, bijvoorbeeld ‘Wie is ’s nachts wakker?’. De uil daaronder wordt op de linkerpagina nog aangevuld met drie losse afbeeldingen van nachtdieren. Bijzonder aan dit boek zijn de schuifjes, waardoor de maan groeit, een ster valt, de ogen van de uil rollen, de straatlantaarn gaat branden en de gordijnen dichtgeschoven kunnen worden. In de tekeningen in sfeervolle kleuren, zijn de kleurvlakken helder afgebakend en voorzien van enkele kleine detaillijnen. Het boekje heeft een vrolijke en tegelijk rustige uitstraling en is ondanks…Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia