Livre
Néerlandais

De brandweer

Nathalie Choux (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Wat draagt de brandweervrouw op haar hoofd, en waarmee blust zij het vuur? En welk voertuig zegt ta-tu? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Brandweer
Titre
De brandweer
Dessinateur
Nathalie Choux
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon imagier des pompiers
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789044836042 (hardback)

Commentaires

Wat draagt de brandweervrouw op haar hoofd, en waarmee blust zij het vuur? En welk voertuig zegt ta-tu? Door het schuifje te bewegen of aan de draaischijf te draaien kunnen peuters het antwoord vinden. Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Op de linkerpagina staan nog drie voorwerpen, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. Thematisch geordend, bv. de handschoenen, de laarzen en de broek samen, of de helikopter, de auto en de ambulance. De naam staat erbij gedrukt in duidelijke, schreefloze letters. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe: zo schuift een lange ladder omhoogt vanaf het dak van de brandweerwagen. Op de laatste dubbele pagi…Lire la suite

À propos de Nathalie Choux

Nathalie Choux, née le 6 février 1967 à Nancy, est une auteure et illustratrice de littérature jeunesse.

Biographie

Elle a été formée aux Arts appliqués à Paris, puis pendant un an à l'École Nationale de Marionnettes de Prague. De retour à Paris, elle entre au Arts décoratifs de Paris, filière illustration. Elle devient ensuite illustratrice pour l'édition, la presse jeunesse, l'édition de jeu et la publicité,... Parallèlement, elle choisit la céramique pour développer son univers en volume. Elle vit à présent à Montreuil, et sa maison lui sert également d'atelier.

Ouvrages

Elle a illustré et écrit de nombreux livres,,.

En lire plus sur Wikipedia