Livre
Néerlandais

Torak en Wolf : de geestenjager

Michelle Paver (auteur)

Torak en Wolf : de geestenjager

Public cible:
9-11 ans et plus
De twaalfjarige Torak heeft als taak de Oehoemagiër Eostra te vernietigen. Terwijl de winter nadert en de Zielennacht steeds dichterbij komt, houdt de Oehoemagiër de stammen in een ijzige greep. Om zijn opdracht te volbrengen moet Torak naar zijn hol in de Geestenberg gaan.
Titre
Torak en Wolf : de geestenjager
Auteur
Michelle Paver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ghost hunter
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
239 p.
ISBN
9789044324914

Commentaires

De 15-jarige Torak heeft de taak op zich genomen om de Oehoemagiër Eostra te vernietigen. Eostra echter wil Torak hebben om zo eeuwig te kunnen 'zielenzwerven'. De strijd wordt gestreden tijdens Zielennacht in de bergen van de Geesten. Zesde en laatste deel van de serie 'Avonturen uit een magisch verleden'* over Torak en Wolf, die speelt in de IJstijd van zesduizend jaar geleden. Voorkennis van de eerdere delen is noodzakelijk. Vlot te lezen uiterst spannend verhaal waarin de namen van de demonen en magiërs soms wat moeilijk uit te spreken zijn. Het is goed opgebouwd en leidt tot een toch nog onverwachte climax. Knap van de auteur om na vijf delen nog met nieuwe belevenissen te komen, die de personages soms in een ander daglicht plaatsen. Leuk zijn de weetjes over de geneeskrachtige kruiden, de manier van jagen, wonen en overleven en het geloof in goden en demonen. Prachtig verhaal dat doet denken aan 'De Aardkinderen' van Auel voor volwassenen. Vanaf ca. 11 jaar.

Torak en Wolf. De geestenjager

Voor de zesde en laatste keer neemt Michelle Paver de lezer mee naar een ver verleden, naar een wereld waar alleen de sterkste overleeft. Terwijl de winter, en dus ook de Zielennacht, naderbij komt, houdt de Oehoemagiër de clans in een ijzige greep. Om hem te verslaan zal Torak naar zijn hol in de Berg der Geesten moeten gaan. Hij moet demonen en tokoroths verslaan en zijn weg vinden op zijn moeilijke tocht. Maar niet alleen Torak heeft het moeilijk: Wolf heeft een verschrikkelijk verdriet te verwerken en Renn moet een belangrijke beslissing nemen. Bovendien moet Torak tijdens zijn laatste gevecht met de Zieleneter de moeilijkste keuze van zijn leven maken ... Dit is opnieuw een spannend, intens en vooral onvoorspelbaar verhaal waar je vanaf de eerste pagina in meegesleurd wordt, een echte pageturner. Torak staat voor de moeilijkste opdracht ooit; hij is nu geen jongen meer, maar een man, met een duidelijk doel voor ogen. En ook Renn is volwassen geworden. Ze staat voor een hartver…Lire la suite

À propos de Michelle Paver

Michelle Paver, née le 7 septembre 1960 à Blantyre au Malawi, est une écrivaine britannique.

Biographie

Michelle Paver est née le 7 septembre 1960 au Malawi d'une mère Belge et d'un père Sud-Africain. Celui-ci, journaliste, dirigeait le Nyasaland Time, un journal local. La famille a déménagé au Royaume-Uni alors que Michelle avait trois ans pour s'installer à Wimbledon, où Michelle Paver a grandi. C'est à l'âge de quatre ans qu'elle a écrit sa première histoire, narrant les aventures d'un T-Rex nommé Hamish.

Elle a plus tard étudié à l'Université d'Oxford, au Lady Margaret Hall. Après y avoir obtenu un diplôme de biochimie, elle a exercé la profession d'avocat dans une firme de la City à Londres. La mort de son père en 1996 l'a i…En lire plus sur Wikipedia