Livre
Néerlandais

Kikker is bedroefd

Max Velthuijs (auteur)

Kikker is bedroefd

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kikker is bedroefd, maar weet zelf niet waarom. Rat probeert hem op te vrolijken, maar dat lukt pas nadat Kikker eens flink heeft uitgehuild. Prentenboek met eenvoudige, expressieve tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
kikkers
Titre
Kikker is bedroefd
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2015 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025868932 (hardback)

Commentaires

Net als in de andere kikkerboeken behandelt Kikker is bedroefd een existentieel thema en doet het dat in een even sobere als veelzeggende vorm. Ook de opbouw is typisch. Bij de aanvang zit Kikker ergens mee, zijn vrienden proberen te helpen. Als dat lukt komt er een apotheose met alle dieren samen waarna er een extraatje volgt. Beertje is de eerste die de droevige Kikker ontmoet, maar hij kan niet helpen. Dat probeert Rat wel, eerst met rare bekken en kunstjes. In het midden van het verhaal lijkt het op een dood punt gekomen: "'Nou weet ik het niet meer', zei Rat teleurgesteld'." Onmiddellijk volgt de wending: "Maar plotseling kreeg hij een idee". Rat haalt zijn viool en speelt een vrolijk lied, zo mooi dat Kikker begint te huilen. En daar gaat Rat dan weer van lachen: "Gekke Kikker". Zijn lach werkt aanstekelijk en al snel lachen ook Eend, Varkentje, Haas en Beertje mee tot ze erbij neervallen. Het sloot loopt uit op een knuffel tussen Beertje en Kikker, die zijn kleine vriend…Lire la suite
Kikker is bedroefd zonder dat hij weet waarom. Rat probeert hem uit zijn melancholische gemoedstoestand te halen, met als resultaat dat Kikker een enorme huilbui krijgt bij diens prachtige vioolspel. Dat lucht op! Op het gelach van Rat en Kikker dat daarop volgt, komen alle vrienden af. Dit is het twaalfde en laatste prentenboek over Kikker dat de auteur zelf heeft gemaakt. Zijn prachtig geïllustreerde verhalen, waarvan het eerste in 1989 verscheen, zijn stuk voor stuk absolute toppers. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia