Livre
Néerlandais

Waar is Wally? : speuren naar snippers

Martin Handford (auteur)

Waar is Wally? : speuren naar snippers

Public cible:
6-8 ans et plus
Klein Duimpje strooide broodkruimels, Wally laat de blaadjes van zijn schetsboek vallen. Dit nieuwe Waar is Wally?-boek is ongetwijfeld het meest interactieve. Wally plaatst zijn lezertjes deze keer voor een heel bijzondere uitdaging. Terwijl hij door de verbazingwekkendste werelden van dinosauriërs, soldaten en clowns reist, verliest hij telkens enkele kleine snippers uit zijn schetsboek. Aan de
Extra subject
speuren, prentenboeken, Zoekboek
Titre
Waar is Wally? : speuren naar snippers
Auteur
Martin Handford
Titre uniforme
Where is Wally? The incredible paper chase
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where is Wally? The incredible paper chase
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789002235955 (hardback)

Commentaires

Waar is Wally: speuren naar snippers is het zevende deel in de 'Waar is Wally?'-reeks van de Britse illustrator Martin Handford. De lezer moet op acht grote, gedetailleerde platen een aantal personen en voorwerpen zoeken waaronder natuurlijk Wally. Hij wordt op iedere plaat vergezeld door zijn hond Woef, de ongure G. Spuis, tovenaar Witbaard en de vrolijke Wenda. Al deze personages zijn bovendien op iedere prent iets verloren. Zo zoekt Wally naar een sleutel, Wenda naar een fotocamera, Woef naar zijn bot, de tovenaar naar een rol perkament en G. Spuis naar zijn verrekijker. Wally is op iedere prent ook een blaadje uit zijn notitieboekje verloren.
Te midden van uiteenlopende taferelen moet de lezer al deze voorwerpen en mensen proberen terug te vinden. Niet gemakkelijk, want op iedere prent is zo veel te zien, dat je uren zoet bent met alle details te ontdekken. Om de spelvreugde nog te verhogen zit achteraan in het boek bovendien een checklist met allerlei extra voorwerpen, …Lire la suite

Waar is Wally? Speuren naar snippers

Net zoals Klein Duimpje met zijn broodkruimels, strooit Wally de blaadjes van zijn schetsboek rond. In dit nieuwe 'Waar is Wally?'-boek kan je speuren naar de snippers. Op een interactieve manier komen jonge speurneuzen voor een bijzondere uitdaging te staan. Elke dubbele bladzijde brengt je in een wereld wereld vol dinosauriërs, ridders, soldaten en clowns. Probeer in de gigantische warboel van ridders die kasteelmuren bestormen, dino’s die aan Olympische spelen doen, in hondengevechten, een gigantisch feest, een doolhof, een portrettengalerij of een heuse legerparade maar de snippers uit Wally’s schetsboek te vinden! Maar er is meer, want je kan een heus Wally-circus opbouwen of samen met anderen het 'Jolig Jofel Junglespel' spelen. De prenten, boordevol grappige details, hangen niet samen rond een bepaald thema, maar dit blijft toch wel een van de meest leuke werken in het zoekboekengenre.

À propos de Martin Handford

Martin Handford (né en 1956 à Hampstead, Londres) est un auteur pour enfants et un illustrateur britannique ; il a acquis une renommée mondiale au milieu des années 1980 en créant ses Où est Charlie ? (Where's Wally?), connus sous le nom Where's Waldo aux États-Unis et au Canada.

Biographie

Il a commencé à dessiner quand il était encore enfant en traçant des bonshommes allumettes sur du papier. Sa source d'inspiration pour dessiner ce genre de personnages venait de films classiques et des petits soldats avec lesquels il jouait à l'époque.

Devenu adulte, il a travaillé pendant trois ans dans un cabinet d'assurance pour payer ses études dans une école des Beaux-Arts. Une fois celles-ci terminées, il s'est lancé comme illustrateur indépendant, se spécialisant pour de nombreux clients dans le dessin de scènes de foule.

En 1986, on lui a demandé d'imaginer un personnage avec des caractéristiques particulièr…En lire plus sur Wikipedia