Livre
Néerlandais

De mooiste vis van de zee

Marcus Pfister (auteur)

De mooiste vis van de zee

Public cible:
3-5 ans et plus
Omdat de mooiste vis van de zee al zijn schatten voor zichzelf wil houden, vinden de andere vissen hem niet aardig. Hardkartonnen prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
De mooiste vis van de zee
Auteur
Marcus Pfister
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Regenbogenfisch
Édition
16
Éditeur
Sans lieu de publication: De Vier Windstreken, 2009 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789055791910 (hardback)

Commentaires

Uitgave als kartonboek van Marcus Pfisters eerste boek over "de mooiste vis". Wie dit boek vastneemt en vergelijkt met de vele verhalen die later nog over de mooiste vis geschreven zijn, beseft opnieuw dat dit eerste verhaal echt heel sterk is. Zonder ook maar een greintje moraliserend over te komen of prekerig of boodschapperig te worden, slaagt dit verhaal erin waarden mee te geven. En dat is bij de vervolgverhalen wel anders. Het boekje is helder en doorleefd geschreven.

De "mooiste vis" is erg knap, wordt alom bewonderd en krijgt pretentie. Hij gaat hoe langer hoe meer in de fout in zijn relatie tegenover andere vissen en verliest hun vriendschap. Hij voelt zich daar niet goed bij en gaat hulp zoeken bij een zeester die hem doorverwijst naar de wijze van de zee, de Octopus. De Octopus maakt niet veel woorden vuil aan de vis maar hij raakt wel de kern van de zaak. Wanneer de mooiste vis doet wat hij zegt, wordt hij opnieuw gelukkig. De glitterschubben van de vis spreken de…Lire la suite
Regenboog is de mooiste vis in de zee. Zijn schubben zijn bezaaid met zilveren schitters. Maar hij is trots en ijdel en wil niemand een van zijn schubben geven. Daarom wil geen enkele vis met hem spelen. Regenboog voelt zich eenzaam en vraagt raad aan Octopus. Als deze hem aanraadt wat van zijn schubben af te staan, volgt Regenboog zijn advies op. Dan vindt iedereen hem aardig en wil graag met hem spelen. Pas nu is Regenboog echt gelukkig. Het verhaal is simpel en goed te volgen. De schitterende waterverftekeningen zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in blauw-groen-paars-tinten en zijn paginagroot op enkele of dubbele bladzijden gedrukt. De zilveren schubben zijn zilverkleurige hologrammetjes die verschillende kleuren weerkaatsen. Tekst en illustraties ondersteunen elkaar. De thema's vriendschap, trots en ijdelheid zijn aan de hand van dit boek goed bespreekbaar te maken. De bladzijden zijn van stevig, glad papier. Het boek is voorzien van een stevig omslag en is mooi uitgevoerd. Vanaf ca. …Lire la suite

De mooiste vis van de zee

Dit is een grote kartonuitvoering van het eerder verschenen verhaal over de mooiste vis die weigert om ook maar één van zijn blinkende schubben aan de andere vissen te geven. Hij wint er niets mee en wordt er alleen maar eenzamer van. Tot hij ontdekt dat hij alleen maar te winnen heeft als hij van zijn schoonheid meedeelt aan de andere vissen. De prenten zijn heel kleurrijk maar ik vind het verhaal te moraliserend. Het is echter goed te gebruiken in lessen godsdienst of zedenleer en in vieringen met als thema: delen met anderen.

Suggestions