Livre
Néerlandais

Brussel : de stad waar ik van hou

Luckas Vander Taelen (auteur), Guido Fonteyn (personne interrogée), Marc Didden (personne interrogée)
Persoonlijke visie van een inwoner op de Belgische hoofdstad, haar bevolking en samenleving, de stadsontwikkeling en enkele markante Brusselaars.
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2019
223 p.
ISBN
9789089247889 (paperback)

Commentaires

Net als de grote Nederlandse steden is Brussel een multiculturele en -etnische stad, waar de meeste bewoners er niet geboren zijn. De Vlaming Vander Taelen ging op zoek naar het eigene van de Belgische hoofdstad, die Vlaams van origine is, maar wordt beheerst door de Franstaligen. Hij vestigde zich er veertig jaar geleden en heeft de stad zien veranderen. Naast veel nieuw- en verbouw is ook de samenstelling van de bevolking zeer sterk gewijzigd: minder Belgische zaken en meer Afrikaanse en Aziatische etablissementen. Niet zonder emotie vertelt hij over zijn stad naar aanleiding van zijn wandel- en fietstochten, waarbij hij van alles aan de orde stelt: van het Centraal Station, de wijken Schaarbeek en Vorst, de aanslagen en de veiligheid, de tegenstellingen tussen links en islamitisch rechts tot de voormalige joodse wijk in de Marollen en de weinig planmatige en soms bizarre stedenbouw. Tussendoor bespreekt hij bekende Brusselaars, zoals Geert Van Istendael en Dirk De Caluwé. Het boek …Lire la suite

À propos de Luckas Vander Taelen

Luckas Van der Taelen, né le 21 janvier 1958 à Alost est un homme politique belge flamand, membre de Groen.

Il est chanteur, journaliste, homme de télévision et de spectacles et donne cours à l'école de film bruxelloise RITS et à l'école supérieure Erasmus.

Fonctions politiques

  • 1999-2002 : député européen
  • 2006-2009 : échevin à Forest
  • du 7 juin 2009 au 25 mai 2014 : député au Parlement flamand

Liens externes

  • « Luckas Vander Taelen », sur la base de données des députés au Parlement européen