Livre
Néerlandais

Ga je mee picknicken?

John Burningham (auteur), Ineke Ris (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Jongen en Meisje gaan op pad voor een zomerse picknick. Schaap, Varken en Eend willen ook graag mee. Onderweg moeten ze vluchten voor de stier en raken ze van alles kwijt. Help je zoeken? Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Ga je mee picknicken?
Auteur
John Burningham
Traducteur
Ineke Ris
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Picnic
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2013
[34] p. : ill.
ISBN
9789053419274 (hardback)

Commentaires

Een jongen en een meisje rennen de heuvel af op zoek naar een geschikte plek voor hun zomerse picknick. Schaap, Varken en Eend willen met hen mee. Hun tocht verloopt niet rimpelloos, want ze moeten zich onder meer verstoppen voor een stier en de wind waait de hoed van Schaap weg. Toch wordt het een fijne dag. De opbouw van het verhaal is eenvoudig en via vragen zoals 'Kun jij de hoed van Schaap vinden?', worden kinderen actief bij het verhaal betrokken. Het samen spelen en de gezelligheid van een dagje met elkaar uit zijn, staan voorop. De tekeningen in dit prentenboek zijn overzichtelijk tegen een witte achtergrond geplaatst. Ze zijn, in de typische stijl van de auteur, gemaakt in een gemengde techniek met potlood, inkt en waterverf. Met hun zachte kleuren en losse, zwarte contourlijnen stralen ze een rustige en vrolijke sfeer uit. Enkele eenvoudige zinnen boven aan de bladzijden geven gevat de context weer. Een fijn bedtijdverhaal voor peuters, hoewel de uitvoering als ruim opgezet …Lire la suite

À propos de John Burningham

John Burningham (né le 27 avril 1936 à Farnham (Surrey) et mort le 4 janvier 2019 à Londres d'une pneumonie) est un auteur et illustrateur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

John Burningham a passé cinq ans dans l'école libertaire de Summerhill. Il témoigne de son expérience dans cette école et de ce qu'elle lui a apporté dans le documentaire Les enfants de Summerhill de Bernard Kleindienst en 1997.

Il étudie ensuite le graphisme à la Central School of Art and Design de Londres.

Il a été lauréat de la médaille Kate Greenaway, qui récompense un illustrateur anglais de livres jeunesse, à deux reprises :

- pour son premier ouvrage Borka: The Adventures of a Goose With No Feathers (traduit en françai…En lire plus sur Wikipedia