Livre
Néerlandais

Fabian, de snelste rechtsbuiten ter wereld

Joachim Masannek (auteur), Jan Birck (dessinateur)

Fabian, de snelste rechtsbuiten ter wereld

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Fabian (ik-figuur) wordt tijdens een zaalvoetbalkampioenschap door een scout uitgenodigd om bij Ajax te komen voetballen. Moet hij zijn vrienden van de Wilde Voetbalbende in de steek laten? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Fabian, de snelste rechtsbuiten ter wereld / Joachim Masannek ; met tek. van Jan Birck
Auteur
Joachim Masannek
Dessinateur
Jan Birck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Fabi, der schnellste Rechtsaussen der Welt
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2007
123 p. : ill.
ISBN
9789021621715

Commentaires

In het achtste deel uit de serie 'De wilde voetbalbende' staat Fabian centraal en vertelt hij het verhaal vanuit zijn standpunt. Tijdens een zaalvoetbalkampioenschap wordt Fabian door een Ajaxscout uitgenodigd om op proef bij Ajax te komen voetballen. Hiervan heeft Fabian altijd gedroomd, maar nu weet hij niet wat hij moet doen. Zijn vrienden geven duidelijk aan dat ze hem een verrader vinden als hij De Wilde Voetbalbende wil verlaten. En hij had net aan zijn beste vriend Leon beloofd dat alles voor eeuwig en altijd zou blijven zoals het nu is. Maar Fabian is een vlinder, en vlinders willen nieuwe dingen ontdekken. De beslissing wordt nog moeilijker voor Fabian wanneer zijn voetbalclub in de finale uitgerekend tegen Ajax moet spelen. Achteraan worden alle hoofdpersonages beschreven, je kan dit deel dus ook lezen als je de andere delen (nog) niet gelezen hebt. Toch wordt er voortdurend verwezen naar vroegere gebeurtenissen waarover in voorgaande delen werd verteld. De hoofdstukken zijn…Lire la suite
Het achtste, los te lezen deel uit de serie 'De wilde voetbalbende'*, waarin Fabian (ik-figuur) tijdens een zaalvoetbalkampioenschap door een Ajaxscout uitgenodigd wordt om bij Ajax te komen voetballen. Wat moet hij doen? Zijn eigen club verlaten en een verrader worden in de ogen van zijn vrienden? De beslissing wordt nog moeilijker als zijn wilde voetbalbende in de finale ook nog tegen Ajax moet spelen. Achterin worden alle hoofdpersonen en al verschenen en nog te verschijnen delen beschreven. Het verhaal bevat veel bombastische taalgebruik (turbo-torpedo-hard, mega-machtig-monster-schot) en bevat veel stopwoorden als 'Dampende duivelsdrol, kokende kippenkak, stinkende apenscheten, gillende krokodillen). De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Veel pentekeningen die met grijstinten ingekleurd zijn. Een verhaal van dertien in een dozijn over voetbal voor liefhebbers van deze serie vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions