Livre
Néerlandais

Deniz, de locomotief

Joachim Masannek (auteur), Jan Birck (dessinateur)
Deniz (ik-figuur) wil profvoetballer worden. Hij grijpt zijn kans als hij lid kan worden van de Wilde Voetbalbende. De leden van het team zien Deniz' komst eerst niet zo zitten. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Deniz, de locomotief
Auteur
Joachim Masannek
Dessinateur
Jan Birck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Deniz die Lokomotive
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2006
101 p. : ill.
ISBN
90-216-1700-5

Commentaires

In dit deel van 'De Wilde Voetbalbende' is de Turkse Deniz de ik-verteller. Hij wil dolgraag bij het beruchte team spelen. Talent heeft hij, dat heeft ook trainer Willy gemerkt die hem uitnodigt voor een proeftraining. Fabian en Leon willen hem echter niet in hun ploeg: hij speelt te individualistisch en als hij erbij komt, moet er iemand van hen op de bank. Als de anderen voor Deniz kiezen, trappen ze het af. Vooral Vanessa neemt het voor Deniz op, ze helpt hem zelfs aan een bril als ze ontdekt dat Deniz de bal niet afgeeft omdat hij niet goed ziet. Met zijn bril voelt hij zich meteen onoverwinnelijk. Hij leert een racistische taxichauffeur en een winkelier een lesje en haalt uiteindelijk Fabian en Leon terug in de ploeg. Net als in de vorige delen wordt zo duidelijk wat echte vriendschap betekent. Eveneens net als in de andere boeken is de taal snel en opgepept met overdreven vergelijkingen, veel voetbal- en krachttermen als "sidderende kikkerdril" of "alle brakende beren". Ook de k…Lire la suite
De Turkse jongen Deniz (ik-figuur) kan goed voetballen en wil graag bij de Wilde Voetbalbende horen. Als hij uit zijn eigen elftal wordt weggestuurd, pakt hij de kans. Hij moet de strijd aan met de anderen van de Wilde Voetbalbende die hem er niet bij willen hebben. Wanneer dat toch gelukt is, verknalt hij zijn eerste wedstrijd. Medespeelster Vanessa komt achter zijn probleem en helpt Deniz. Leuk, ongedwongen, goed te volgen, humoristisch verteld vijfde* deel uit de serie over de Wilde Voetbalbende waarin voetballen en vriendschap centraal staan. Het enthousiaste, moderne taalgebruik en de herkenbare emoties zal de doelgroep, ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal (held wordt loser wordt held en maakt kampioenstreffer), zeker aanspreken. De ondeugend uitziende zwart-witillustraties sluiten in hun slapstick-stripstijl mooi aan bij het verhaal. Voor voetballiefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions