National Geographic Reisgids Vietnam is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Vietnam de hoofdstad Hanoi, wande
Titre
Vietnam
Auteur
James Sullivan
Photographe
Kris LeBoutillier
Adaptateur
Ron Emmons
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
National Geographic traveler Vietnam
Édition
Zesde [herziene] druk
Éditeur
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2017
270 p. : ill.
ISBN
9789021566054 (paperback)

Commentaires

Nederlandstalige uitgave van de National Geographic Reisgids. Een mooie lay-out maakt de omvangrijke gids goed toegankelijk. De gids start met een hoofdstuk over geschiedenis en cultuur met aparte paragrafen over de Vietnamese keuken, cultuur en religie. Op pagina 59 begint de gids met de hoofdstad Hanoi en omgeving. Vervolgens komt het gehele land, met bijna 87 miljoen inwoners, aan bod van het noorden, Centraal-Vietnam, Hué, de kust, de hooglanden, Ho Chi Minh-stad tot de Mekongdelta. De beschreven onderwerpen zijn goed gekozen, er is veel aandacht voor cultuur. Het boek eindigt met 30 pagina's reisinformatie en een lijst met accommodaties. Prachtig als kennismaking al was het maar vanwege de fotografie. De gids is rijk geïllustreerd met een groot aantal detailkaarten en foto's in kleur en met name de (vaak opengewerkte) reconstructietekeningen zijn heel verhelderend. De uitslaande flappen bevatten overzichtskaarten. Met register. Gedrukt op glossy papier in een klein lettertype.

À propos de James Sullivan

James Sullivan (22 avril 1744 - 10 décembre 1808) est un homme politique américain. Il fut gouverneur du Massachusetts sous l'étiquette républicaine-démocrate de 1807 à 1808.

Biographie

Sa petite fille Sarah Williams Sullivan, également la petite-fille du financier James Swan et de Hepzibah Swan, épouse le peintre Gilbert Stuart Newton et part avec lui en Angleterre.

Notes

Liens externes

  • Portail du Massachusetts
  • Portail de la politique aux États-Unis