Livre
Néerlandais

Onderwaterpiraten

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (traducteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur)
Geronimo Stiltonox (ik-persoon) is gezagvoerder van een enorm ruimteschip. De ruimtemuizen vinden een vreemde bol. Het is een schatkaart! Kunnen ze de schat vinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Onderwaterpiraten
Auteur
Geronimo Stilton
Traducteur
Loes Randazzo
Dessinateur
Giuseppe Facciotto
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il mistero del pianeta sommerso
Éditeur
Mechelen: Baeckens Stilton, © 2020
123 p. : ill.
ISBN
9789059248335 (hardback)

Commentaires

Een deel uit de zeer uitgebreide serie waarin de belevenissen van Geronimo Stilton en zijn vrienden worden beschreven. De verhalen worden door verschillende schrijvers geschreven en ook de illustrators zijn divers. De avonturen zijn autobiografisch, wat betekent dat de schrijver de ik-persoon is. Wat direct opvalt bij het openen van het boek is de typografie. Er worden veel verschillende lettertypes gebruikt die ook nog verschillen in grootte en zij vallen nog meer op door het kleurgebruik. Hoofdpersoon is deze keer niet Geronimo Stilton, maar Geronimo Stiltonox, gezagvoerder van de Zwarte Gaten Kaas, een enorm ruimteschip vol muizen. Het verhaal is simpel: De kosmomuizen vinden een vreemd voorwerp in de buurt van hun ruimteschip. Ze willen dit terugbrengen naar degene die het verloren heeft, maar dat is niet zo eenvoudig.... Deel 86 van de 'Geronimo reeks', deel 85 was ‘Gi-ga-gefeliciteerd!'* (2020). Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions