Livre
Néerlandais

Een diefstal om van te smullen

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Ferrario (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De beroemde uitgever Geronimo Stilton is onderweg voor een afspraakje met de mooie Patty Spring. Hij wil haar vragen om zijn verloofde te worden en wil dus zeker niet te laat komen. Maar dat is buiten Speurneus Teus gerekend. Die heeft de hulp nodig van Geronimo en doet er alles aan om hem niet naar zijn afspraak te laten gaan. Hij moet de diefstal van een schilderij onderzoeken en kan alle hulp g
Titre
Een diefstal om van te smullen
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Ferrario
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Lo strano caso del tiramisù
Édition
2
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
109 p. : ill.
ISBN
9789054614937 (hardback) 9789085921004 (sticker)

Commentaires

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo heeft een afspraakje met zijn vlam Patty Spring. Het afspraakje wordt verstoord door Speurneus Toet. Hij belt omdat het beroemdste en mooiste schilderij van Muizeneiland is gestolen. En dat terwijl er de volgende dag een feest in het museum is. Het wordt een race tegen de klok. Deel 36 van de serie over muizen, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals ontsteltenis en privéaangelegenheid. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. D…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions