Bande dessinée
Néerlandais

De ontdekking van Amerika

Geronimo Stilton (scénariste), Luca Crippa (scénariste), Maurizio Onnis (scénariste)
Lieve knaagdiervrienden, wat vinden jullie van deze primeur: Stilton gaat strippen! Jawel, zijn eerste stripboek verschijnt. Niet zomaar een stripboek natuurlijk! Een prachtig gi-ga-geweldig stripboek over de ontdekking van Amerika. Samen met zijn familie wordt hij door Professor Volt terug in de tijd gestuurd omdat de Piraten van de Zilveren Kattenklauw snode plannen hebben. Zij moeten er voor zo
Titre
De ontdekking van Amerika
Scénariste
Geronimo Stilton Luca Crippa Maurizio Onnis
Dessinateur
Lorenzo De Pretto
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Alla scoperta dell' America
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2007
48 p. : ill.
ISBN
9789054615514 (hardback) 9789054615491 (paperback)

Commentaires

Eerste album van een nieuwe stripserie waarin Geronimo Stilton, wereldbekende muis en uitgever van de krant 'De wakkere muis', steeds teruggaat in de tijd. Professor Volt heeft een tijdmachine ontwikkeld en ontdekt ook dat de tegenstanders van de muizen, de piratenkatten, in hun tijdmachine naar het verleden reizen om de geschiedenis in hun voordeel te wijzigen! Daar zal Geronimo, geholpen door zijn familie, een stokje voor proberen te steken. Ze reizen met de Tijdknager van de professor naar de Spaanse havenstad Palos. Daar monsteren ze aan op het schip van Columbus. Kleurige ballonstrip, waarin het verhaal zo nu en dan wordt onderbroken door korte historische feitjes. Ook in deze strip staat de humor centraal, worden alle menselijke zwakheden opgeblazen en blijken ook muizenzwakheden te zijn. In de boeken van Stilton is de tekst van veel visuele effecten voorzien; in de strip krijgen woorden af en toe een kleurtje of staan in een ander lettertype. De stripvorm zorgt voor vaart en va…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions