Livre
Néerlandais

Goed verstopt! : op de poolcirkel, in het woud, in de woestijn, in de mangrove, diep in de zee

Élo (dessinateur)

Goed verstopt! : op de poolcirkel, in het woud, in de woestijn, in de mangrove, diep in de zee

Public cible:
3-5 ans et plus
Welke dieren kun je vinden op de poolcirkel, in het bos, de mangrove en diep in zee? Kijk maar goed, ze hebben zich verstopt in bomen, achter struiken en in het water. Oblong prentenboek met gestileerde, kleurrijke illustraties en flapjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dieren
Extra subject
prentenboeken
Titre
Goed verstopt! : op de poolcirkel, in het woud, in de woestijn, in de mangrove, diep in de zee
Dessinateur
Élo (illustrator)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Bien cachés
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2017
[10] p. : ill.
ISBN
9789002264337 (hardback)

Commentaires

Een ijslandschap op de poolcirkel; koud, stil en verlaten. Waar zijn de dieren? Zij verbergen zich in de sneeuw, achter ijsschotsen en onder water. Daar zijn ze veilig. Vouw de flapjes om en ontdek dat het overal krioelt van het leven. Stevig, mooi verzorgd prentenboek, waarin jonge kinderen zelf op onderzoek kunnen gaan. Vouw een sneeuwberg om en moederzeehond komt met haar baby tevoorschijn; de ijsberg daarachter onthult een familie ijsberen; achter de wolk zie je vliegende sneeuwganzen. Gaandeweg komt het hele landschap tot leven. Elke omgevouwen flap (vier tot zes per pagina) toont een diersoort die daar rondscharrelt of zich verborgen houdt. Op deze wijze zijn vijf leefgebieden met bijbehorende diersoorten te bekijken: poolcirkel, woud, woestijn, mangrove en zee. Behalve hoofdstuktitels en de dierennamen op de achterkant van de flapjes is er verder geen tekst. Door de vorm van het boek (oblong) en het gebruik van twee volledige pagina’s naast elkaar ontstaat er een kleurrijk, sti…Lire la suite

Goed verstopt!

'Goed verstopt!' is een flapjesboek voor de oudste kleuters. In tegenstelling tot de gewone flapjesboeken die meestal een fictieverhaal bevatten, is dit boek gericht op kinderen die zich graag in de echte wereld verdiepen. Het boek bevat immers een schat aan tekeningen van dieren die je in onze wereld terugvindt. De dieren zijn gegroepeerd volgens hun habitat: de poolcirkel, het woud, de woestijn, de mangrove en diep in de zee.Het boek is er voor beginnende dierenliefhebbers die kennismaken met een walrus, kikkervisjes, een hagedis … Het kan evenzeer gesmaakt worden door kleine Einsteins. Voor hen staan er dieren in zoals een tarpon, een patella, een zeekoet ... In totaal staan er wel meer dan honderd dieren in het boek! De flapjes zijn niet zo stevig, maar voor flinke kleuters is dat geen probleem. De flapjes zijn ook gelaagd opgesteld, zodat je echt goed moet kijken dat je alle flapjes opendeed. Een leuk ontdekkingsboek voor echte dierenvrienden!