Livre
Néerlandais
Leven en werk van de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege, Nobelprijswinnaar voor de Vrede 2018, die vrouwen behandelt die het slachtoffer zijn geweldadige verkrachtingen en genitale verminking.
Titre
Pleidooi voor leven
Auteur
Denis Mukwege Berthild Åkerlund
Traducteur
Mieke Maassen Alice Teekman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Plaidoyer pour la vie
Éditeur
Amsterdam: De Geus, © 2019
254 p. : kaarten
ISBN
9789044541977 (paperback)

Commentaires

Op 5 oktober 2018 ontving de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege (1955), auteur van dit boek, de Nobelprijs voor de Vrede. Zijn werk en leven staan in dienst van het behandelen van vrouwen die het slachtoffer zijn van gewelddadige verkrachtingen en genitale verminking. En van uit het uit de wereld proberen te krijgen van deze praktijken. Verkrachting en genitale verminking zijn tot oorlogswapens gemaakt. Vrouwen worden fysiek en geestelijk kapotgemaakt, evenals familieverbanden en sociale en economische structuren. In dit boek verhaalt de auteur over zijn leven, zijn werk en de vervlechting van beide. Hij geeft tegelijk ook inzicht in de achtergrond van zijn drijfveren en uiterst moeilijke omstandigheden waaronder hij tot op de dag van vandaag werkt. Zeer indrukwekkend boek.

À propos de Denis Mukwege

Denis Mukwege, né le 1er mars 1955 à Bukavu (alors au Congo belge), est un gynécologue et militant des droits de l'homme kino-congolais, ainsi qu'un pasteur chrétien évangélique pentecôtiste.

Surnommé « l'homme qui répare les femmes »,, il a reçu de nombreuses distinctions pour son engagement contre les mutilations génitales pratiquées sur les femmes en République démocratique du Congo, dont le prix Sakharov en 2014 et le prix Nobel de la paix en 2018.

Biographie

Origines et études

Fils d'un pasteur pentecôtiste, Denis Mukwege effectue ses études primaires à l'athénée royal de Bukavu, puis poursuit ses études secondaires à l'institut Bwindi de Bukavu, où il obtient un diplôme e…En lire plus sur Wikipedia