DVD
Français
Aan het begin van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog moet een leraar Frans een man naar de rechtbank begeleiden in een nabijgelegen stad. Tijdens de zware tocht ontstaat een band tussen beide mannen.
Titre
Loin des hommes
Directeur
David Oelhoffen
Antécédent bibliographique
Albert Camus
Compositeur
Nick Cave 1957- Warren Ellis 1965-
Acteur
Viggo Mortensen Reda Kateb Angelina Molina
Langue
Français
Éditeur
Imagine, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
101 min.
Note
Taalkeuze: Frans, Arabisch Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op het kortverhaal L'hôte van Albert Camus
EAN
5425037940184
mooov

Commentaires

Frans drama (2014) van David Oelhoffen met Viggo Mortensen (Lord of the rings) en Reda Kateb (Un prophète). Het verhaal is een vrije bewerking van een kort verhaal van Albert Camus, L'Hôte (De gast, 1957) en speelt zich af aan het begin van de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Daru, leraar Frans van Spaanse afkomst krijgt van de dorpspolitie opdracht een gevangene naar de rechtbank in de nabijgelegen stad te brengen. Deze man heeft vanwege eerwraak zijn neef vermoord. Tijdens een gevaarlijke tocht door de bergen krijgen ze te maken met familieleden die wraak willen, met het Franse leger en met Algerijnse rebellen en groeit er een band tussen de twee mannen. Alle recensenten zijn positief. André Waardenburg (NRC 11-3-'15) geeft 4 sterren: 'Vrijwel alle toevoegingen zijn een verbetering van Camus' wat simpele verhaal. Oelhoffen maakte er een genuanceerde vertelling van (...) is veel meer dan een abstract moreel-ethisch traktaat. Net als in de western fungeert het woeste maar fraaie…Lire la suite

À propos de David Oelhoffen

CC-BY-SA-3.0 - Image by Me, Bledard92

David Oelhoffen est un réalisateur et scénariste français, né en 1968 à Ferrol (Espagne).

Biographie

Il travaille d'abord dans la production cinématographique. Puis il réalise à partir de 1996 des courts métrages primés dans de nombreux festivals. En 2006, il réalise son premier long métrage, Nos retrouvailles, avec Jacques Gamblin et Nicolas Giraud, présenté à la Semaine de la critique lors du festival de Cannes 2007. En 2013, il réalise Loin des hommes (librement adapté d'une nouvelle d'Albert Camus intitulée L'Hôte) avec Viggo Mortensen et Réda Kateb, présenté en compétition à la Mostra de Venise.

En 2018, son film Frères ennemis, avec Reda Kateb et Matthias Schoenarts, est également sélectionné en compétition à la Mostra de Venise.

Il collabore en tant que scénariste à d'autres projets.

Filmographie

En lire plus sur Wikipedia