Een steenrijke Rus wil de schilderijen hebben van een kunstenaar, die verliefd is geworden op de jonge maîtresse van de Rus.
Titre
De maîtresse
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Jet Van den Toorn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The mistress
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
297 p.
ISBN
9789024578443 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een steenrijke Russische industrieel, 49 jaar, heeft een heel jonge beeldschone maîtresse, die gewillig aan al zijn eisen voldoet. Hun relatie komt onder druk te staan als zij ontdekt dat hij schilderijen heeft laten stelen van een overleden Franse schilder. Deze schilderijen hangen in een restaurant aan de Franse zuidkust, dat gerund wordt door de weduwe en haar zoon, ook een zeer talentvolle schilder. Tijdens een bezoek van de Rus en zijn liefje aan de eetgelegenheid valt de zoon als een blok voor het liefje en besluit hij haar portret te maken. De auteur (1947) schrijft meerdere boeken per jaar en altijd over de zeer welgestelden in de samenleving, ook deze keer. Steel brengt veel tijd door in Parijs en weet de materialistische omgeving van modehuizen en toprestaurants moeiteloos te vermelden. Pocketuitgave, kleine letter, ruime marge.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une gr…En lire plus sur Wikipedia