Livre
Néerlandais

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Daniel Smith (auteur)

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Bespreking van de vijftig meest invloedrijke boeken die de wereldgeschiedenis hebben veranderd. Met zwart-wit illustraties.
Titre
Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken
Auteur
Daniel Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A short history of the world in 50 books
Éditeur
Amsterdam: Spectrum, 2022
332 p. : ill.
ISBN
9789000381852 (hardback)

Commentaires

In ‘Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken’ neemt de Daniel Smith de lezer mee op een historische excursie langst de vijftig invloedrijkste boeken allertijden. Van het Epos van Gilgamesj en de filosofische werken van Plato en Confucius tot de tijdloze werken van William Shakespeare. Maar ook belangrijke werken van recentere auteurs zoals Stephen Hawking en Nelson Mandela. Dit boek geeft een snelcursus over de boeken die bepalend waren in het verloop van de wereldgeschiedenis. Onderhoudend geschreven. Met zwart-wit illustraties. Daniel Smith heeft meer dan 30 boeken geschreven, onder andere over Sherlock Holmes, Steve Jobs, politieke schandalen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen. Hij is daarnaast redacteur bij The Statesman's Yearbook, een geopolitieke gids die al sinds 1864 wordt gepubliceerd en informatie geeft over de landen van de wereld.

À propos de Daniel Smith

Daniel Smith est un peintre américain résidant à Bozeman, dans l'État du Montana. Il s'est spécialisé dans la représentation réaliste de scènes de la vie sauvage, dont le Parc national de Yellowstone non loin duquel il habite.

Sources

(en) Todd Wilkinson, Daniel Smith: Taking Wildlife Realism To The Next Level

Voir aussi

  • (en) Site officiel
  • Portail de la peinture
  • Portail du Montana
En lire plus sur Wikipedia