Livre
Néerlandais

Leer stap voor stap programmeren en je eigen computergames maken

Carol Vorderman (auteur)

Leer stap voor stap programmeren en je eigen computergames maken

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Leer stap voor stap programmeren en je eigen computergames maken
Auteur
Carol Vorderman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Computer coding for kids
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2014
224 p. : ill.
ISBN
9789401419659 (hardback)

Commentaires

De computer maakt steeds meer deel uit van ons leven. Niet alleen spelen kinderen thuis games op de computer, ook op school wordt er steeds meer gebruik van gemaakt. Dit boek is bedoeld voor kinderen die hun eigen computergames willen maken. Op een speelse manier worden, via allerlei projecten, de programmeertalen Scratch en Python uitgelegd. Dit gebeurt in begrijpelijke taal met korte teksten, geïllustreerd met kleurrijke illustraties. Eerst wordt verteld hoe het boek moet worden gebruikt. In vijf hoofdstukken worden behandeld: wat is coderen, scratch, python, computers vanbinnen en programmeren in het echt. Daarbinnen komen zeven projecten aan bod, voorzien van achtergrondinformatie, handige tips, stap-voor-stap instructies en voorbeelden. Eenvoudige oefeningen zijn de start om complexere programma’s te leren maken. Het uit het Engels vertaalde boek is van Carol Vorderman, een Britse tv-presentatrice en wiskundige, die op een voor iedereen te begrijpen manier wiskunde, wetenschap en…Lire la suite

Programmeren voor kinderen

Programmeren is tegenwoordig niet meer voorbehouden voor de ‘nerds’. Tegenwoordig is het redelijk toegankelijk en ook in het onderwijs wordt er aandacht aan gegeven. Wie een stapje verder wil gaan, zal zeker plezier beleven aan dit overzichtelijke boek, dat uitpuilt van informatie, voorbeelden, oefeningen en stap-voor-stap-handleidingen. Er worden twee programma’s in voorgesteld: Scratch en Python. Met deze programma’s kan je zelf programmeren en bijvoorbeeld je eigen computerspelletjes maken. Dit klinkt nogal zwaar en hoog gegrepen, maar de auteur is er in geslaagd om alles uit te leggen zodat het echt toegankelijk is en je met wat basiskennis aan de slag kan en vooral resultaat kan halen.

Voor je aan het echte werk begint, krijg je een voorwoord en de noodzakelijke uitleg over hoe je het boek moet gebruiken. Daarna volgen vijf hoofdstukken, die telkens weer onderverdeeld zijn in subhoofdstukken en projecten.

Eerst en vooral wordt er uitgelegd wat ‘coderen’ b…Lire la suite

À propos de Carol Vorderman

Carol Jean Vorderman, née le 24 décembre 1960, est une personnalité de télévision britannique. Elle est mieux connue pour son rôle sur le jeu télévisé Countdown entre le 2 novembre 1982 et le 12 décembre 2008, soit 26 ans consécutifs.

Countdown

Carol Vorderman fut sélectionnée à l'âge de 21 ans pour l'émission Countdown grâce à sa licence en mathématiques de l'Université de Cambridge. Au début, son rôle était seulement d'écrire et de vérifier les solutions offertes aux jeux de chiffres car il y avait une autre présentatrice qui mettait les mots sur le tableau pendant les jeux de lettres. Les producteurs de l'émission o…En lire plus sur Wikipedia