Livre
Néerlandais

De leerling-toveraar

Audrey Alwett (auteur), Stan Manoukian (dessinateur), Lidewij van den Berg (traducteur)
Charlie (14) ontdekt dat zijn oma een briljante tovenares was, voordat zij vijf jaar geleden spoorloos verdween. Nu is ze terug, maar al haar herinneringen zijn haar afgenomen. Charlie wordt leerling-tovenaar. Met hulp van klasgenootje Sapodila en meester Lin wil hij zijn oma helpen haar geheugen terug te vinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De leerling-toveraar
Auteur
Audrey Alwett
Dessinateur
Stan Manoukian
Traducteur
Lidewij van den Berg Sandra Verhulst
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'apprenti
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
349 p. : ill.
ISBN
9789024593866 (hardback)

Commentaires

Charlie (14) ontdekt dat zijn oma een briljante toveraar was. Vijf jaar geleden verdween zij spoorloos, maar nu is zij weer terecht. Oma herkent niemand meer, want een schimmige figuur – de Ruiter – heeft al haar herinneringen weggenomen. Met hulp van meester Lin en Sapodila, een klasgenootje, wordt Charlie leerling-toveraar. Zij willen zijn oma redden, maar krijgen al gauw te maken met forse tegenstand die levensgevaarlijke gevolgen heeft. Eerste deel van een spannende serie over een andere wereld, waarin magie niet onbeperkt voorhanden is. Iedereen wordt via een raster in de gaten gehouden en burgerwachters treden nietsontziend op. De twee hoofdfiguren hebben een heel eigen manier van doen: Charlie is goedig en gebruikt zijn stralende lach om ruzies te voorkomen en Sapodila is in zichzelf gekeerd en lijkt iets te verbergen. Ook de andere personages zijn kleurrijk in beeld gebracht. Het verhaal is luchtig van toon, vlot leesbaar en de spanning wordt goed opgebouwd; het slot maakt nie…Lire la suite

De magische wereld van Charlie

Deze uitnodigende hardcover verwelkomt je in een nieuwe magische wereld. De kleine verdoken “1” op de cover geeft aan dat het een nieuw begin is van een reeks. Als je na het lezen van het boek de cover nog eens goed bekijkt, zie je dat veel verhaalelementen een plaatsje hebben gekregen op de cover.Charlie is 14 en loopt school op de Lijpkikker Luciferschool. Hij is een buitenbeentje op school, samen met zijn beste vriendin June. Thuis is het niet altijd makkelijk, hij woont alleen met zijn moeder die vaak druk bezig is. Charlie's oma Melissa verdween 5 jaar geleden, samen met haar carvan en pompoenveld. Hij heeft bijna geen herinneringen aan haar, en opeens duikt zijn oma weer op. Zonder herinneringen en als een schim van de grote mevrouw die ze ooit was, komt ze inwonen bij Charlie en zijn moeder. Wanneer Charlie een opgenomen boodschap van oma Melisse hoort, komt hij te weten dat hij zelf een tovenaar is. Hij begint aan een zoektocht naar zijn magische…Lire la suite

À propos de Audrey Alwett

Audrey Alwett, née en 1982 en région parisienne, est une écrivaine française.

Biographie

Vie personnelle

Née en 1982 en banlieue parisienne, Audrey Alwett est très tôt attirée par l'écriture. Avant même de savoir écrire, elle dicte ses récits à ses cousines plus âgées, puis remplit des cahiers entiers de poèmes et contes. À onze ans, elle suit les cours de français de Danielle Martinigol, une écrivaine qui transforme son rapport à l'écriture. À vingt ans, elle publie sa première nouvelle.

Durant ses études de lettres classiques puis modernes, elle travaille comme lectrice dans diverses maisons d’édition et comme rédactrice pour la Presse quotidienne régionale, avant d'obtenir un master de littérature.

À 32 ans, elle est diagnostiquée d'un Trouble du spectre aut…En lire plus sur Wikipedia