De klank van sneeuw : twee novellen

Arthur Japin (auteur)

De klank van sneeuw : twee novellen

Genre:
Twee verhalen over twee vrouwen in de theaterwereld op zoek naar erkenning.
Sujet
Muziek, Theater
Extra subject
ve
Titre
De klank van sneeuw : twee novellen
Auteur
Arthur Japin
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2006
119 p.
ISBN
90-295-6336-2 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Sedert zijn roman Een schitterend gebrek in 2004 bekroond werd met de Libris Literatuurprijs, wordt Arthur Japin tot het kransje van de allergrootste schrijvers uit de hedendaagse Nederlandse literatuur gerekend. Uitgeverij De Arbeiderspers beseft dan ook maar al te goed dat ze met Japin een goudhaantje in haar rangen telt, en doet er alles aan om de hongerige fans op gezette tijden met een nieuwe publicatie te verwennen. Recent verschenen niet alleen Alle verhalen, maar ook De klank van sneeuw, dat twee novellen bundelt. Tegelijk publiceert uitgeverij Rubinstein ook nog eens een audio-versie van De klank van sneeuw.

Tien jaar geleden debuteerde Arthur Japin met zijn 'Magonische verhalen', en daarmee opent ook de bundel Alle verhalen. De typische ingrediënten van zijn latere werk zijn in dit debuut al aanwezig. Deze verhalen zijn vaak dromerig, getuigen van een zekere hang naar het exotische en hebben een soort lichtheid, die weliswaar bedrieg…Lire la suite
In de twee verhalen in dit boek zijn vrouwen de hoofdpersoon. Beide vrouwen hebben een marginale rol in het theaterleven, maar zoeken krampachtig naar erkenning en bevestiging. In het eerste verhaal is dat een zangeres die weer gaat zingen, in het tweede een soapactrice die 'groot' toneel gaat spelen. Het zijn korte, maar helder geschreven novelles, die in twee verschillende sferen een grote overeenkomst laten zien: de eenzaamheid van de hoofdpersonen hoeft niet benoemd te worden om ze des te sterker te laten voelen. Eerder verschenen onder de titel 'Dooi & Zeep'*, voorzien van schilderijen van de auteur. In deze editie ontbreken de illustraties, maar is wel een nawoord opgenomen over de achtergrond van de verhalen. Normale druk.