Livre
Néerlandais

Wenen

Anita Ericson (auteur)
ANWB Extra reisgids Wenen
Titre
Wenen
Auteur
Anita Ericson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Éditeur
Den Haag: Uitgeverij ANWB, 2017
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018041076 (paperback)

Commentaires

De succesvolle reisgidsenserie van ANWB telt reeds meer dan honderd bestemmingen over heel de wereld naar steden, streken en landen. De boekjes in deze reeks zijn steeds identiek opgebouwd. Handig is de grote uitneembare kaart met een overzichtsplan van de stad met straatnamenregister, een kaart van het centrum, van de omgeving en van het openbaar vervoer. Vier in één. Gemakshalve voor de reiziger worden er per stad telkens vijftien hoogtepunten geselecteerd die alle aspecten van de stad tonen op geschiedkundig, cultureel, culinair en andere vlakken. Zo kan je de stad in zijn totaliteit beleven en de sfeer opsnuiven.
Wenen van Anita Ericson opent met algemene informatie over de stad, de specifieke kenmerken ervan, en een beknopt stukje geschiedenis. Daarna volgen praktische informatie en de nodige adressen en telefoonnummers, zoals van nuttige instanties, en openingsuren en -tijden van musea en winkels, een feestkalender enz. Aan adressen van overnachtings- en eetgelegenhe…Lire la suite
De ANWB Extra stedengidsen hebben een nieuwe cover én een modernere opmaak gekregen waarbij de 15 hoogtepunten als hoofdonderdeel behouden zijn gebleven maar nu als een kompas grafisch worden weergegeven. Elk hoogtepunt, voor Wenen o.a. de hippe wijk Neubau, de Weense koffiehuizen en een bezoek aan de Heurigen, wordt beschreven met daarbij een klein kaartje dat verwijst naar de grote uitneembare kaart. Naast de hoogtepunten ook een kleine kennismaking; aandacht voor geschiedenis, Wenen in cijfers, bekende Weners en suggesties voor overnachtingen, eten en drinken, winkelen en uitgaan. Als laatste een toeristische woordenlijst en een register. De gids is ruim voorzien van kleurenfoto's. Ben je op zoek naar een andere trekpleister dan een van de beschreven hoogtepunten, dan moet je het register raadplegen. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden, de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart achterin en de kadertjes met extra informatie tussen de teksten door.