Fablab

 

Een Fablab is een "maakplaats" waar je gebruik kan maken van machines om jouw ideeën in werkelijkheid om te zetten. 

Fablab

Maak kennis met ons Fablab!

Introductieworkshops najaar 2022

WERKING FABLAB

Nu ook de werking van de bibliotheek normaliseert, kan ook het Fablab terug opstarten. Het machinepark is flink uitgebreid en we zijn zelf volop kennis aan het maken met de nieuwe machines: sublimatieprinter, piepschuimsnijder, mokkenpers, vlakke transferpers, vacuümvormer én een grotere 3D printer.

Als je een project of een 'job' hebt kan je op afspraak terecht in het Fablab. We maken geen ontwerpen maar zullen je proberen te helpen en staan je bij in de werking van de machines. Hou rekening met de openingstijden van de bibliotheek en de tijd die een machines kan nodig hebben om een taak uit te voeren.

Voor een afspraak neem je best contact op met de verantwoordelijke van het FABLAB:

Verantwoordelijke: Stephan Blommaert
050 71 55 22 / 
bibliotheek@maldegem.be

 

fablab

Word fablabgebruiker

fablabgebruiker

Hoe krijg ik toegang tot het fablab?

Het fablab is vrij toegankelijk voor iedereen. Om het fablab te kunnen gebruiken moeten we wel zeker zijn dat je met de toestellen kan omgaan. Daarom voorzien we voor elke nieuwe gebruiker een introductie.

Het machinepark

fablabfactory

Welke toestellen kan je in het fablab vinden?

In onze Fablab vind je een lasercutter, 3d printer en 2 vinylcutters. Binnenkort wordt het machinepark aangevuld met een polyshaper, mokkenpers, vlakpers en vacuümmachine.

Het fablababonnement

nieuw

Wat zijn de voordelen van een abonnement?

Wil je toestellen kunnen reserveren, korting krijgen op verbruiksmaterialen, of breng je liever eigen materialen mee? Dan is een abonnement de geknipte oplossing voor jou.

Tips & inspiratie

lamp

Iedereen bouwt mee aan de makerscommunity

In de maakwereld rekenen we op elkaar. Creaties en ontwerpen worden er gratis gedeeld.  Ook in het Maldegemse fablab scharen we ons achter het fablabcharter.

Reservaties

reservatie

Welke toestellen zijn deze week gereserveerd?

STEM-academie

STEM-academie

Erkende STEM-academie en lid van maakbib.