Fablab

Een Fablab is een "maakplaats" waar je gebruik kan maken van machines om jouw ideeën in werkelijkheid om te zetten. 

Het maldegemse FabLab (Fabricationlaboratory, ook wel maakbib genoemd) is een in de hoofdbibliotheek ingerichte innovatieve werkruimte, waar machines, apparatuur en software voor een breed publiek ter beschikking worden gesteld, lezingen en vormingen over wetenschap, economie en technologie doorgaan.

 

HET FABLAB IS MOMENTEEL GESLOTEN TEN GEVOLGE VAN DE COVID-19 PANDEMIE

 

Word fablabgebruiker

toegang

Hoe krijg ik toegang tot het fablab?

Het fablab is vrij toegankelijk voor iedereen. Om het fablab te kunnen gebruiken moeten we wel zeker zijn dat je met de toestellen kan omgaan. Daarom voorzien we voor elke nieuwe gebruiker een introductie.

Het machinepark

fablabfactory

Welke toestellen kan je in het fablab vinden?

In onze Fablab vind je een lasercutter, 3d printer en 2 vinylcutters. Binnenkort wordt het machinepark aangevuld met een polyshaper, mokkenpers, vlakpers en vacuümmachine.

Het fablababonnement

nieuw

Wat zijn de voordelen van een abonnement?

Wil je toestellen kunnen reserveren, korting krijgen op verbruiksmaterialen, of breng je liever eigen materialen mee? Dan is een abonnement de geknipte oplossing voor jou.

Tips & inspiratie

lamp

Iedereen bouwt mee aan de makerscommunity

In de maakwereld rekenen we op elkaar. Creaties en ontwerpen worden er gratis gedeeld.  Ook in het Maldegemse fablab scharen we ons achter het fablabcharter.

 

Reservaties

reservatie

Welke toestellen zijn deze week gereserveerd?