Boekenruilkastjes1

Een buurtversterkend- en leesbevorderingsproject van de bib.

Een boekenruilkastje is een bibliotheekje dat gratis toegankelijk is en waar iedereen samen zorg voor draagt.

Wat is een boekenruilkastje?

Een kleine bibliotheek is de perfecte manier om goed leesvoer met elkaar te delen: De favoriete boeken uit je kindertijd of romans die je je vrienden zou aanraden. Boeken die inspireren, leerzame boeken, strips en prentenboeken. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om het kastje te vullen en iedereen mag er dus ook gebruik van maken: Buren, hun familie en vrienden die op bezoek komen, toevallige voorbijgangers.

Het principe is eenvoudig: zie je een boek staan dat je interesseert: Je haalt het boek uit het kastje en je zet er een van je eigen boeken (in goede staat, zonder kapotte kaft of gescheurde bladeren) voor in de plaats. Na het lezen heb je de keuze: Je ruilt het boek voor een ander uit het bibliotheekje, je houdt het zelf of je geeft het door aan iemand die je kent. Op die manier blijft het aanbod wisselend en gevarieerd.

Waar staan ze?

 

 

borgonjon

Wil je ook een kastje plaatsen?

In mei 2020 werd een oproep gedaan om peter en meter te worden van één van onze kastjes. In juli selecteerden we 10 locaties. In de loop van de zomer van 2020 worden de kastjes geleverd bij de peters en meters.

Als de eerste kastjes succes kennen, dan zullen we het project uitbreiden. Wil je ook peter of meter worden van één van onze kastjes? Dan kan je in afwachting van de tweede fase van het project hier een kandidatuur indienen.