de Leesjury

Ben je tussen vier en achtien jaar oud, een gepassioneerd lezer en wil je graag je mening over boeken delen met je leeftijdsgenoten? Dan ben je de geknipte persoon om mee te lezen met de Leesjury.

 

de Leesjury, wat is dat?

De Leesjury is een leesclub, waarbij je in verschillende leeftijdsgroepen van september tot april zes of acht boeken leest (het aantal is afhankelijk van de leeftijdsgroep). De boeken lees je lekker gezellig thuis of op een andere plek waar jij graag leest.

Vervolgens kom je tijdens het leesjaar een viertal keer samen met je begeleider en de andere juryleden uit jouw groepje. Hiervoor spreken jullie samen een tijdstip en plaats af.

Na de bijeenkomst krijg je voor een volgende periode nieuwe boeken mee om te lezen, tot je ze alle zes of acht gelezen hebt. In sommige gevallen heb je een 'wisselbuddy' waar je binnen een periode dan van boekje wisselt. Zo kunnen alle juryleden vlot verder lezen.

Op het einde stem je op je favoriete boek. Vervolgens maken we de winnaars bekend en sluiten we het leesjaar af met een spetterend slotfeest!

De Leesjury is een initiatief van Iedereen leest en wordt over gans Vlaanderen georganiseerd. In 2020-2021 namen er in Maldegem maar liefst 109 kinderen deel!

 Wil je meedoen?

Schrijf je hier in en zet woensdag 22 september van 13.00 tot 14.00 uur alvast in je agenda. Je bent die dag welkom voor het Leesjury-startmoment waar je je Leesjury-begeleider kan ontmoeten en alle info meekrijgt om het leesjaar goed te starten.

Tot binnenkort?

kjv

Voor wie is de Leesjury?

Je kan je inschrijven voor volgende groepen:

Groep1: 4-6 jaar (2de-3de kleuter)
Groep 2: 6-8 jaar (1ste-2de leerjaar)
Groep 3: 8-10 jaar (3de-4de leerjaar)
Groep 4: 10-12 jaar (5de-6de leerjaar)
Groep 5: 12-14 jaar (1ste-2de middelbaar)
Groep 6: 14-16 jaar (3de-4de middelbaar)
Groep 7: 16+ (5de-6de middelbaar)

Lees je niet zo vlot? Dat is helemaal niet erg. In de bib kun je een daisyspeler ontlenen waarop de luisterversies van de boeken staan. Dan kun je lezen én luisteren tegelijk!

Lezen maar!

Klik hier voor een overzicht van de 8 boeken voor groep 1.

Klik hier voor een overzicht van de 8 boeken voor groep 2.

Klik hier voor een overzicht van de 8 boeken voor groep 3.

Klik hier voor een overzicht van de 8 boeken voor groep 4.

Klik hier voor een overzicht van de 6 boeken voor groep 5.

Klik hier voor een overzicht van de 6 boeken voor groep 6.

Klik hier voor een overzicht van de 6 boeken voor groep 7.

de Leesjury

Info voor begeleiders

Klik hier