Coderdojo

Programmeerclub voor kinderen en jongeren.

Wil je jezelf leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo Maldegem helemaal iets voor jou.

Onze dojo: voor wie en wanneer.

CoderDojo organiseert workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar

Arduino’s, M-bots, Microbit, python, daar werken we mee in de CoderDojo. Klinkt bekend? Dan ben je expert en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Onze coaches zullen je helpen met het uitwerken van jouw eigen idee.

Zegt jou dit nog niet veel? Ook dat is géén probleem; in de CoderDojo leer je ermee spelen. Er is altijd een startergroep die begint vanaf het programma 'scratch'.

Deelname aan CoderDojo Maldegem is gratis, maar kan enkel na inschrijving. We hebben plaats voor max 20 deelnemers. We vragen ook om je eigen pc mee te nemen (indien dit niet lukt, geef een seintje en we kijken wat we voor je kunnen doen).

coderdojo

Welke workshops kan je volgen?

Blokkencode
Logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. Hierbij maakt de gebruikte programmeertaal niet uit.

  • Scratch:  maakt het makkelijk om de logica van het programmeren te begrijpen door zijn speelse presentatie, die vergelijkbaar is met Legoblokjes. Bij scratch bieden we een starterstraject en een gevorderdentraject aan.
  •  Robotica: eens je de basiskennis van het blokkencodeprogrammeren onder de knie hebt, dan kan je allerlei robots (Mbot), sensoren (microbit), machines in elkaar knutselen en aansturen.

Lego Mindstorms
Met lego mindstorms kan je een lego robot in elkaar knutselen. Die kan je vervolgens programmeren om bijvoorbeeld m&m's op kleur te onderscheiden, een parcous te laten rijden, naar een roos te schieten, etc... Hiervoor moet je al enige kennis van programeren hebben. Deelnemers kunnen ook hun eigen set meebrengen.

Arduino
Je wil "echte" dingen zoals lampjes, motortjes, temperatuursensors of robots aansturen? Dan moet je bij de Arduino track zijn: Arduino's zijn controllers (simpele computers) die je toelaten om vanalles aan te sturen, data uit sensoren uit te lezen en dat allemaal te combineren. Voor de arduino sessies heb je wel een goede programmeerkennis nodig. 

Wanneer gaan de dojo's door?

Elke 3de zaterdag van de maand komen de deelnemers en coaches van CoderDojo Maldegem op zaterdagvoormiddag van 9.00 tot 12.00 uur samen in de bibliotheek van Maldegem. De komende sessies: 16/10, 20/11, 18/12, 15/01, 19/02, 19/03, 16/04, 21/05 en 18/06.

Infodag 9 oktober
Benieuwd welke workshops er allemaal zijn? Zin om de trajecten en systemen alvast wat beter te leren kennen? Kom dan naar de infodag van 11.00 tot 12.00 uur. 

 

coderdojo

Inschrijven kan per sessie

Via deze link