Boek
Nederlands

Het lied van de bultrug

Wim Opbrouck (auteur), Bruno Vergauwen (illustrator)
+1
Het lied van de bultrug
×
Het lied van de bultrug Het lied van de bultrug
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een betoverend boek over eenzaamheid en verbinding.
 
Soepel glijdt de pokdalige bultrug door de wateren. Zijn prachtige gezang wordt gehoord, want ergens, in de oneindigheid van de zee, zwemt zijn geliefde. Maar de bultrug weet ook dat de bodem van de oceaan zal blijven trekken, dat op een dag die stille diepte weer naar hem zal lonken. En dat het dan moeilijk zal zijn om koers te hou
Onderwerp
Eenzaamheid, Depressies
Titel
Het lied van de bultrug
Auteur
Wim Opbrouck
Illustrator
Bruno Vergauwen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2022
[48] p. : ill.
Aantekening
Het lied van de bultrug is het libretto voor de theatervoorstelling Ik ben de walvis die Wim Opbrouck maakte in samenwerking met Te Gek!?
ISBN
9789022338698 (hardback)

Over Wim Opbrouck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mulder16

Wim Emile Jules Opbrouck (Kortrijk, 5 februari 1969) is een Vlaamse acteur, zanger en presentator van televisieprogramma's.

Biografie

Theater

Opbrouck werd opgeleid bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Nadien startte hij zijn carrière in het theater bij de Blauwe Maandag Compagnie en speelde er onder meer in de theatermarathon ‘Ten Oorlog’. De compagnie veranderde later in het Toneelhuis, waar Opbrouck deel werd van de vaste artistieke kern. Daarnaast speelt Opbrouck ook voor Toneelgroep Maastricht en was hij twaalf jaar ensemblelid bij NTGent waar hij van 2010 tot 2015 ook artistiek directeur was.

Opbrouck stond zelf aan de basis van vele theaterproducties. Samen met Wilfried De Jong maakte hij de eigen productie ‘We Free Kings’. Met Frank Van Laecke en Alain Platel maakte hij ‘En Avant Marche’, een muzikale voorstelling met fanfare en dans die onder andere in Londen, Parijs, Sevil…Lees verder op Wikipedia