Boek
Nederlands
Antiterrorisme-expert Mitch Rapp neem het op tegen terroristen die het Witte Huis hebben bezet en de president gegijzeld houden.
Titel
Machtsovername
Auteur
Vince Flynn
Vertaler
Daniëlle Langerak
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Transfer of power
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2016
491 p. : kaart
ISBN
9789045210490 (paperback)

Besprekingen

Een berucht terrorist probeert Amerika op de knieën te krijgen door de president in het Witte Huis te gijzelen. Omdat antiterrorisme-expert Mitch Rapp deze terrorist al langer op de huid zit, krijgt hij de opdracht om de president te bevrijden. Niet iedereen wil dat de president de aanslag overleeft, zodat de plannen op een fiasco lijken uit te lopen. Maar Rapp is eigenwijs genoeg om zijn eigen plan te trekken. Dit deel uit de serie met de sympathieke Rapp in de hoofdrol verscheen al in 1999 (in 2013 overleed de auteur, de serie wordt voortgezet door Kyle Mills) en heeft veel raakvlakken met de later verschenen film 'White House down'. De hoofdpersonen zijn echte patriotten die hun land en president door dik en dun steunen. Hoewel het verhaal en de ontwikkelingen voorspelbaar verlopen en de karakters vrij zwart-wit worden neergezet, blijft het boek door het kat-en-muisspel de bijna volle 500 blz. spannend. Dat komt zeker ook door de sympathieke hoofdpersonen die de volwassen lezer mak…Lees verder

Over Vince Flynn

Vincent "Vince" Flynn (6 april 1966 – 19 juni 2013) was een Amerikaans thrillerauteur.

Hij was tevens verhaallijnconsultant voor het vijfde seizoen van de televisieserie 24. Flynn stierf op 19 juni 2013 na een drie jaar durend gevecht tegen prostaatkanker. Als auteur verwierf Flynn bekendheid met zijn Mitch Rapp-reeks. Rapp is een undercover-CIA-antiterrorismeagent. De Mitch Rapp-reeks werd na de dood van Flynn voortgezet door Kyle Mills.

Bibliografie

Voetnoten

Externe link

  • Officiële website