Boek
Nederlands

Het verhaal van Four

Veronica Roth (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
Het verhaal van Four
×
Het verhaal van Four Het verhaal van Four
In de reeks:
Divergent; 0.1
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Acht verhalen die zich afspelen in de wereld van 'Divergent', met als hoofdpersoon Four. Ze gaan o.a. over Fours jeugd, waarin hij mishandeld werd door zijn vader en over zijn kennismaking met Tris. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Keuzes
Titel
Het verhaal van Four
Auteur
Veronica Roth
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Four : a Divergent collection
Editie
2
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
191 p.
Aantekening
Verhalen die zich afspelen in de wereld van Divergent
ISBN
9789000335282 (paperback)

Besprekingen

Enkele verhalen over Four uit de wereld van de serie 'Divergent', die spelen op het moment dat hij overstapt van Zelfverloochening naar Onverschrokkenheid. In de eerste drie verhalen wordt verteld over Fours jeugd waarin hij mishandeld wordt door zijn vader. De volgende verhalen gaan over zijn overstap en inwijding en de wijze waarop hij zijn moeder terugvindt. Ten slotte is in een verhaal verwerkt hoe hij ontdekt dat Eruditie meer invloed heeft op Onverschrokkenheid dan zou moeten en welke gevolgen dat voor hem en Tris kan hebben. Verder zijn er nog drie korte fragmenten die spelen op het moment dat Tris ook deel uitmaakt van Onverschrokkenheid. De auteur begon de serie 'Divergent' destijds te schrijven met Four als hoofdpersoon. Al snel lukte het haar niet om verder te komen en is ze opnieuw begonnen, maar ditmaal met Tris als hoofdpersoon. Als je de serie hebt gelezen, dan ontbeert dit boek de spanning en verwondering die je bij het eerste deel van de serie wel had, maar voor liefh…Lees verder

Het verhaal van Four

Tobias lijdt onder de tirannie van zijn vader. Daarom besluit hij tijdens de kiesceremonie zijn factie Zelfverloochening te verlaten en sluit hij zich aan bij Onverschrokkenheid. Hij blinkt uit bij de trainingen en verdient al snel het respect van anderen. Tobias heeft maar vier angsten, waaraan hij zijn bijnaam Four te danken heeft. Maar tegelijk is hij een buitenbeentje, liever alleen dan in groep. En dan komt Tris zijn wereld binnenvallen. Hij wordt haar mentor en vriend.

'Het verhaal van Four' past bij de boeken uit de Divergent-trilogie. De eerste twee boeken werden verteld vanuit het standpunt van Tris in de ik-persoon. In het laatste boek waren Tobias (Four) en Tris afwisselend aan het woord. Dit boekje heeft als verteller Four in de ik-persoon en geeft een kijk in zijn leven: zijn verleden, zijn inwijding en zijn gedachten over Tris. Het is een verzameling losse fragmenten die zich voor de reeks afspelen of parallel met het eerste boek. Heb je het eerste boek uit…Lees verder

Over Veronica Roth

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle Media TV

Veronica Roth (New York, 19 augustus 1988) is een Amerikaanse schrijfster.

Roth is vooral bekend van de Divergent-trilogie, bestaande uit Divergent (Inwijding), Insurgent (Opstand) en Allegiant (Samensmelting).

Bibliografie

De Divergent-trilogie:

  • Divergent (2011), Inwijding (2012)
  • Insurgent (2012), Opstand (2012)
  • Allegiant (2013), Samensmelting (2014)

Werken gerelateerd aan Divergent:

  • The World of Divergent: The Path to Allegiant (2013)
  • Four: A Divergent Story Collection (2014), Het verhaal van Four (2014), dient als proloog op de trilogie

Verder:

  • Carve the Mark (2017)
  • The Fates Divide (2018)

Suggesties