Allegiant

Veronica Roth (auteur)
Tris' geloof in de samenleving is verbrijzeld. Buiten het hek gaat ze op zoek naar een toekomst voor haar en Tobias. Maar de nieuwe wereld is nog verontrustender dan de wereld die ze verlaten heeft. Derde deel in de Divergent trilogie. Vanaf 15 jaar.
Onderwerp
Keuzes
Extra onderwerp
Kiezen (werkwoord)
Titel
Allegiant
Auteur
Veronica Roth
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollinsPublishers, 2015
526 p.
ISBN
9780007538027 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De op facties gebaseerde wereld waarin Tris en Tobias leven, ligt omver. Tobias’ ambitieuze moeder heeft de stad overgenomen. Rebellen komen tegen haar in opstand en deze Allegiant willen ook Tris en Tobias recruteren. Zij ontdekken dat de wereld veel groter is dan zij dachten, o.a door een vliegtripje. Zij hopen dat een simpel leven samen mogelijk is. Want intussen worden de twee, inmiddels geliefden, geconfronteerd met verraad van degenen die zij vertrouwden, met onthullingen over de wereld en hun ouders. Er zijn veel vragen die beantwoord moeten worden en er moeten keuzes worden gemaakt. Tris probeert haar broer, medeverantwoordelijk voor haar bijna-executie, te vergeven. Het perspectief wisselt tussen de twee hoofdpersonen, wat voor spanning en cliffhangers zorgt. Er is veel geweld en actie. De keuze die Tris uiteindelijk maakt in dit slot van de trilogie* is aangrijpend en ontroerend. Het omslag van de paperback toont een vuurcirkel. Binnenkort verschijnt de verfilming van het ee…Lees verder

Over Veronica Roth

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle Media TV

Veronica Roth (New York, 19 augustus 1988) is een Amerikaanse schrijfster.

Roth is vooral bekend van de Divergent-trilogie, bestaande uit Divergent (Inwijding), Insurgent (Opstand) en Allegiant (Samensmelting).

Bibliografie

De Divergent-trilogie:

  • Divergent (2011), Inwijding (2012)
  • Insurgent (2012), Opstand (2012)
  • Allegiant (2013), Samensmelting (2014)

Werken gerelateerd aan Divergent:

  • The World of Divergent: The Path to Allegiant (2013)
  • Four: A Divergent Story Collection (2014), Het verhaal van Four (2014), dient als proloog op de trilogie

Verder:

  • Carve the Mark (2017)
  • The Fates Divide (2018)
Lees verder op Wikipedia