Boek
Nederlands

Messias : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur), Annick Lambert (medewerker)

Messias : een Liese Meerhout-thriller

In de reeks:
Genre:
Titel
Messias : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Medewerker
Annick Lambert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2019
339 p.
ISBN
9789022336694 (paperback)

Besprekingen

De Belgische rechercheur Liese Meerhout wordt ditmaal geconfronteerd met een serie moorden met een religieus tintje. Een pastoor wordt in zijn kerk aan het kruis gebonden, bij een andere kerk in Antwerpen vindt men de stoffelijke resten van een vrouw. Liese en haar team hebben al gauw door dat deze moorden met elkaar te maken hebben. Gepleegd door een dader met een sterk gelovige achtergrond. Alle kerken in Antwerpen worden voorzien van een camera om te voorkomen dat de moordenaar nog een keer zijn slag kan slaan. In dit zeventiende deel van de serie met Liese in de hoofdrol worden alle geijkte punten weer netjes aangestipt maar zinderend spannend wordt het niet. Ondanks recensies die stellen dat Coppers zich kan meten met bijvoorbeeld Scandinavische thrillerschrijvers, blijft zijn werk toch een beetje kneuterig. Is zonder voorkennis te lezen deze thriller van de populaire Belgische auteur Toni Coppers (1961).

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties